Nordic diner in Malmö: Bord 13

Fans van The Bridge en culinaire liefhebbers gaan alvast op het puntje van hun stoel zitten want Bord 13 is een echte aanrader voor een heerlijk diner! De link met The Bridge verklap ik helemaal op het einde!

Toen ik onlangs nog eens een paar dagen in Malmö was, ging ik op aanraden van een local eten bij Bord 13. Dit restaurant ligt in de Engelbrektsgatan, op wandelafstand van Lilla Torget. Het is een van de betere restaurants van Malmö. Sommelier Pontus Elofsson komt van sterrenrestaurant Noma (Kopenhagen) en aan het fornuis vinden we chefs Robert Jacobsson en Besnik Gashi.

Bord 13 Malmö (2)

Het restaurant mag rekenen op een vermelding in de prestigieuze White Guide en de Michelingids. Het interieur lijkt uit een Scandinavisch designmagazine weggelopen. Er is een open keuken en je kan ook plaatsnemen aan de bar.

De menukaart van Bord 13

Je kan in dit restaurant kiezen voor verschillende kleine gerechtjes of een menu kiezen. De hele tafel moet dan wel voor een menu kiezen. Wij gingen voor het viergangenmenu dat ze trouwens zonder problemen aanpasten voor de niet-vleeseter in het gezelschap (ikke!). De gerechten op de kaart zorgen voor verrassende smaakcombinaties en ze serveren ook minder gekende producten.

Bord 13 staat trouwens gekend voor de verse, lokale producten met veel aandacht voor een biologische afkomst. Ze combineren een restaurant met wijnbar. Bij de gerechten kan je telkens ook kiezen voor passende wijnen. Reken voor een menu op 50-60 euro per persoon, voor de bijpassende wijnen komt daar nog ongeveer hetzelfde bedrag bij. Geen goedkoop diner maar je krijgt zeker waar voor je geld!

Bord 13 Malmö (4) Bord 13 Malmö (8) Bord 13 Malmö (5)  Bord 13 Malmö (6) Bord 13 Malmö (9) Bord 13 Malmö (1)

The Bridge

Het is in België nog even wachten op het vierde en laatste seizoen van de populaire Scandic noir-reeks Bron/Broen/The Bridge maar Bord 13 werd me getipt als een (belangrijke) locatie uit het nieuwe seizoen! Binnenkort kan ik dit lijstje dus met Bord 13 aanvullen.