Citytrip Malmö: alles wat je moet weten

Citytrip Malmö: alles wat je moet weten

Plan je stedentrip naar Malmö

Malmö is de derde grootste stad van Zweden en zeker een citytrip waard! Je kan het eventueel combineren met een stedentrip naar Kopenhagen of Lund. Hieronder vind je alvast enkele tips om je stedentrip te doen slagen. Ik geef je graag tips i.v.m. vervoer en overnachten en een paar tips voor bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan.

Malmö

Hoe reis je naar Malmö?

Met het vliegtuig

Vanuit België is er geen rechtstreekse vlucht naar Malmö. Niet getreurd, via de luchthaven Kopenhagen Kastrup sta je sneller in het centrum van Malmö dan via de luchthaven van Malmö zelf! Vanuit Brussels Airport kan je met Brussels Airlines, KLM en SAS Airlines vrijwel dagelijks naar Kopenhagen Kastrup. Vanaf Charleroi (Brussels South) kan je met Ryanair ook naar Kopenhagen Kastrup. Met wat geluk vind je bij Ryanair zelfs een vlucht voor 30 euro H/T!

Hoe geraak je van de luchthaven in het centrum van Malmö?

Van de luchthaven Kopenhagen Kastrup naar het centrum van Malmö zijn verschillende mogelijkheden. De eenvoudigste is met de Öresundståg. Die trein neemt je mee over de Öresundsbron (de bekende brug uit The Bridge die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt) en rijdt om de 20 minuten. De treinreis duurt amper 20-25 minuten. Het ticket kost ongeveer 80 SEK. Je kan je ticket kopen aan de terminals in de luchthaven of online via sj.se.

Met de auto

Vanuit Oostende doe je er, zonder pauzes, zonder files en zonder eventueel moeten wachten op een overzetboot, ongeveer 11 uur over. Naast je benzine/diesel moet je ook rekening houden met tol voor de bruggen aan Denemarken en/of het ticket voor de overzetboot.

Hier vind je meer info over de verschillende routes met de auto naar Zweden.

Met de trein

De trein is het duurste alternatief. Je bent minstens 14u onderweg en moet meerdere keren overstappen. Van Brussel reis je naar Keulen. Daar neem je de trein naar Hamburg. Hier stap je over op de trein naar Kopenhagen.

Met de bus

Het is niet direct de manier die ik zelf zou aanraden maar om volledig te zijn: ja, je geraakt ook in Malmö met de bus. FlixBus neemt je van Brussel-Noord mee naar Keulen. Daar stap je over op de bus naar Stockholm of Lund. 8 tussenstops en zo’n 21 uur later ben je ter plekke. Wel mooi low budget.

Weetje – Te voet stap je 158u van Oostende naar Malmö, met de fiets zou je 57u op de trappers moeten duwen.

Room with a view - Malmö Live
Malmö by night

Vervoer in Malmö

Het openbaar vervoer in Malmö

Openbaar vervoer in Malmö zelf is niet echt nodig. Het is een zeer compacte stad en alles is goed te voet te doen. Wil je graag wat van de omgeving zien of verkies je toch het openbaar vervoer i.p.v. zelf te stappen, dan kan dat ook. Het openbaar vervoer in Malmö is goed uitgebouwd.

Skånetrafiken is de firma die voor het busvervoer in en rond Malmö instaat. Het is aan te raden voor je vertrek de app Skånetrafiken te downloaden. Op de bus kan niet altijd een ticket gekocht worden. De bushaltes zijn goed uitgerust met een digitaal bord waarop je kan zien wanneer de volgende bus komt. Deze info vind je ook in de app terug.

Met de fiets door Malmö

Malmö is erg fietsvriendelijk. De stad heeft zo’n 500 km fietspaden! Over het algemeen zijn de fietspaden goed aangeduid. Ook leuk: er zijn verkeerslichten die voorrang geven aan fietsers. Bij regenweer moet je als fietser aan die verkeerslichten bijvoorbeeld minder lang wachten. Je kan overal in de stad fietsen huren. Bij Baja Bikes kan je ook een begeleide fietstocht reserveren.

Taxi’s in Malmö

Het best kan je bellen voor een taxi. Er zijn diverse grote taxibedrijven die een goede service leveren. De prijzen van de taxi’s in Zweden is niet vastgelegd wel moeten ze allemaal een sticker hebben waarop ze de prijs voor een rit van 10 km of een kwartier afficheren. Tussen 290 en 390 kronen is een goede prijs. Ook Uber is actief in Malmö.

Malmö - Öresundsbron

Overnachten in Malmö

Meer hotels? Vergelijk hier eenvoudig hotels en vind de beste prijs!

Doen citytrip Malmö

Eerste keer in Malmö?

Kom je voor het eerst in Malmö, dan mag je deze bezienswaardigheden zeker niet missen!

The Bridge

Boek je tickets

Straat in de kijker

Eten en drinken

Fika

Een snelle lunch

Shopping in Malmö

De wijken van Malmö

Malmö vuurtoren

Malmö is de derde grootste stad van Zweden en telt zo’n 300.000 inwoners. Ik som hier even enkele wijken op waar je als bezoeker zeker zal passeren.

Gamla Staden

Dit is de oude stad. Je vindt er unieke boetiekjes in charmante straatjes. Stortorget en Lilla Torg vormen het hart van het oudste stadsdeel. Lilla Torg is op vrijdag- en zaterdagavond de verzamelplek voor de locals en het is dan zeker, ook in de wintermaanden, lang zoeken naar een plekje op het terras.

Västra Hamnen

Malmö Västra Hamnen

Västra Hamnen met zijn Turning Torso en lange promenades langs het water is mijn favoriete stadsdeel van Malmö. Wat verderop biedt Riberborgs Strand een uitgebreid stuk groen waar je kan fietsen, wandelen met of zonder hond, zwemmen en zelfs naar de sauna gaan.

Daguitstap vanuit Malmö

Op daguitstap naar Kopenhagen

Wil je graag een dagje Kopenhagen aan je verblijf in Zuid-Zweden koppelen? Op Living by the Sea vind je enkele tips voor een citytrip in Kopenhagen. Of je kan een combi maken van een citytrip in Kopenhagen en een citytrip in Malmö!

Op daguitstap naar Lund

Op daguitstap naar Ystad

Disclaimer: deze reisgids wordt met de grootste zorg samengesteld. Kom je toch iets tegen dat niet (meer) klopt, laat je dit dan even weten?