Zweeds recept: kladdkaka

Posted in Zweedse receptjes by

Kladdkaka of kliedercake is de lekkerste chocoladecake die je ooit al gegeten hebt!

Kladdkaka

Wie eerder al kladdkaka at, zal dit volmondig beamen: deze chocoladecake is overheerlijk! Bovendien is kladdkaka ook kinderspel om te maken. Ja, het is een caloriebom maar geloof me, het is elke calorie waard 🙂 Zelf vervang ik de boter soms door yoghurt, en de cacao door de light versie, om de calorieën wat te beperken maar eerlijk is eerlijk: er gaat niks boven the real thing!

Hoewel ik eigenlijk geen chocoladeliefhebber ben (ja, zo’n mensen bestaan!) is dit toch een lekkernij waar ik geen neen tegen zal zeggen. Zeker als de chocoladecake nog lichtjes warm is, is het echt om duimen en vingers bij af te likken! Het binnenste blijft nog ‘nat’ terwijl de suiker voor een krokant laagje zorgt.

Ik heb deze kladdkaka al verschillende keren gemaakt en de reacties gaan telkens van ‘wauw, da’s kweetniehoelekker’ tot ‘geef je me dat recept eens’ of zelfs ‘mag ik nog een stukje?’. Een schot in de roos dus!

Ingrediënten voor kladdkaka:

Geen ingewikkelde ingrediënten nodig! De meeste ingrediënten die je nodig hebt, heb je gewoon in de voorraadkast of koelkast zitten. Altijd handig voor die plotse buien van bakwoede op een winterse zondagmiddag als de meeste kruidenierszaken gesloten zijn.

De hoeveelheden kan je naar believen verdubbelen (voor grote gezelschappen of grote eters) of halveren (maar dat zie ik nog niet snel gebeuren).

– 90 gram bloem
– 2 eieren
– 250 gram suiker
– 3 eetlepels cacao
– 100 gram boter
– zakje vanillesuiker

Zo maak je kladdkaka:

Deze Zweedse chocoladecake is echt supermakkelijk om te maken. Kinderspel, zoals ik al zei. Je doet alle ingrediënten in één grote mengkom, even goed door elkaar mengen en klaar!
Doe je beslag in een ingevette, platte cakevorm en zet deze een halfuurtje in de oven op 170°. Nog lichtjes warm serveren met vanille-ijs en een toefje slagroom om het helemaal af te maken. Smakelijk!

PS Vergeet dit artikel niet te pinnen zodat je het later makkelijk terugvindt en je deze lekkere kladdkaka nog eens kan maken!

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like