Over Take me to Sweden

Stockholm sunset

Hej! Välkommen bij Take me to Sweden, hét Belgische online reismagazine over Stockholm en Zweden.

Ik ben Heidi Vandenbussche, de oprichtster, auteur en content creator achter deze inspirerende en informatieve Zweden-reisgids. Take me to Sweden ontstond in 2016 uit liefde voor Zweden en de Zweedse taal. Je vindt er praktische informatie en tips over niet-te-missen bezienswaardigheden.

Zweden is voor mij zoveel meer dan een bestemming; het maakt deel uit van wie ik ben. Al woon ik in België, Zweden voelt ook als thuis. Het is de plek waar ik keer op keer graag naar terugkeer.

Ik voel een sterke band met de Zweedse cultuur en slaagde erin de taal op slechts drie maanden tijd te leren (de basis toch, ik leer nog elke dag bij).

Ik heb Stockholm en vele andere plaatsen in dit prachtige land verkend. Mensen vragen me vaak om advies en tips over reizen naar Zweden. Daarom heb ik Take me to Zweden gemaakt, een reisblog waar ik mijn liefde en expertise voor alles wat met Zweden te maken heeft, deel.

Op deze website vind je geen clickbait of tips die gebaseerd zijn op één bezoek. Ik ga meerdere keren per jaar naar Zweden en doe uitgebreid onderzoek. Als ik je vertel dat dit mijn favoriete hotels in Stockholm en Zweden zijn, kun je er zeker van zijn dat dit niet de enige zijn die ik heb bezocht. Geloof me, ik heb dat al gezien bij andere reiswebsites. Ik probeer altijd een nieuw hotel uit wanneer ik naar Zweden ga, zodat ik weet waar ik over praat.

Staat Zweden op je bucketlist? Dan ben je hier op de juiste plek!

Deze website staat vol waardevolle informatie en inspiratie om je te helpen bij het plannen van elke aspect van je avontuur. Of je nu de levendige stad Stockholm wilt verkennen, Zweden’s minder bekende regio’s wilt ontdekken, een ultiem Zweeds verblijf wilt ervaren in een rode stuga aan het meer, wilt wildkamperen of gewoon wilt relaxen in de prachtige natuur, ik voorzie je van alle benodigde informatie om je droomreis te realiseren.

Take me to Sweden inspireert met échte verborgen pareltjes en hotspots in de Zweedse steden Stockholm, Göteborg & Malmö en de rest van Zweden. Kwalitatieve content staat voorop. Enkel plekjes en hotspots die persoonlijk bezocht, ervaren of uitgetest werden, krijgen een plekje op Take me to Sweden.

Landsort

Stockholm i mitt hjärta

“Ik voel me helemaal thuis in Zweden, leerde de taal op drie maand tijd en dompel me graag onder in de Zweedse cultuur. Zo vaak ik kan, plan ik een tripje richting noorden. Het begint al op de luchthaven: als ik mijn medepassagiers Zweeds hoor praten, verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht! Na ettelijke reisjes naar Stockholm en andere delen van Zweden, kreeg ik steeds vaker de stempel van Zweden experte. Op Take me to Sweden deel ik met veel plezier mijn kennis over en passie voor Zweden. Ik wou al langer een podcast maken en in 2020 lanceerde ik (samen met co-host Amy) de podcast The Swedest Thing.”

Over mij

  • Prille 40’er
  • Geboren en getogen aan de Belgische kust
  • Houdt van Zweden, duiken, zonsondergangen en zicht op zee
  • Droomt van een sommarhus in de archipel
  • Blogt ook op Heidi by the Sea
Granö Beckasin

Meer Zweden? Volg dan zeker ook de Facebookpagina van Take me to Sweden, de Instagram-account van Take me to Sweden en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

IJshotel 365

In de media

Take me to Sweden verschijnt af en toe in de media. Ik ben niet zo goed in het bijhouden van deze knipsels maar Take me to Sweden verscheen o.a. in KW Weekend, HLN, Pasar, Mini Mag, Goodbye magazine, De Zondag, Svenska Kuriren, Goed Gevoel,… Ook stond Take me to Sweden in het Blogboek en mocht ik tips geven voor het Reishandboek Zweden.

Midzomer in Mora

Samenwerkingen en disclaimer

Alle inhoud op deze website (en eventuele afgeleiden) is met de grootste zorg en passie geschreven. Hier kruipen heel wat uurtjes in, veel meer dan je op het eerste zicht zou vermoeden. Ik doe mijn best om alle inhoud up-to-date te houden. Zie je toch een foutje of heb je een aanvulling, aarzel dan niet me te contacteren!

Eriksberg in de winter

Transparantie en redactie

Voor mij is authenticiteit en transparantie naar jullie, mijn lezers, erg belangrijk. Elk artikel is volledig vrij en eerlijk geschreven. De meeste artikels ontstaan op eigen initiatief, soms ga ik in op persreizen. Staat onderaan het artikel de vermelding “Met dank aan” of een vergelijkbare formulering dan betekent dit dat het artikel geschreven kon worden dankzij (gedeeltelijke) facilitatie van de betreffende (toeristische) organisatie, het gevolg is van een persreis of reviewexemplaren die ter beschikking werden gesteld. Alle meningen op deze website zijn de mijne (tenzij anders aangegeven, bijvoorbeeld bij een gastblog) en die kan niet gekocht worden.

Affiliates

In sommige artikels kan je een affiliate link aantreffen. Ik raad enkel producten en diensten via affiliate aan waar ik zelf 100% achter sta. Deze affiliate links hebben geen invloed op de authenticiteit van deze website maar zorgen ervoor dat deze website kan blijven bestaan. Als je als lezer via een affiliate link een bestelling plaatst of een service boekt, steun je Take me to Sweden (ik krijg er namelijk een ienieminie commissie op) terwijl het je zelf geen cent meer kost!

Wordt in het artikel gebruik gemaakt van affiliate links, dan staat onderaan “Affiliate”. Betaalde samenwerkingen zullen steeds bovenaan het artikel als dusdanig gemarkeerd worden.

De inhoud op TakemetoSweden.be is gepubliceerd onder een Creative Commons licentie voor niet-commerciële doeleinden. Dit betekent dat je de tekst en beelden, mits toestemming, mag gebruiken, verspreiden en als inspiratie gebruiken op voorwaarde dat er een duidelijke, klikbare link is naar Take me to Sweden. Wil je mijn teksten of beelden gebruiken voor commerciële doeleinden? Contacteer me dan voor meer info!

Samenwerken?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over i.v.m. samenwerkingen of een samenwerkingsvoorstel hebben dat past binnen de filosofie van Take me to Sweden, stuur me dan zeker een berichtje!

Meer info voor bedrijven en bestemmingen? Vraag vrijblijvend naar de mediakit en mogelijkheden.

Contact

Fan mail? Een vraag? Get in touch! Stuur me een mailtje op hello @ takemetosweden.be en ik probeer zo snel mogelijk te antwoorden. Mag ik wel vragen om eerst even te checken of je het antwoord al niet op deze site kan vinden (er staat een zoekfunctie in de zijbalk/onderaan bij mobiel) of google even 😉 Tack!

Privacy policy
Cookie Statement