Ribersborgs Kallbadhuset: sauna met zicht op zee!

Posted in Malmö, Skåne by

Sauna met zicht op zee!

Bij sauna denk je vast meteen aan Finland. De Zweden zijn nochtans ook saunaliefhebbers! Eigenlijk moet ik zeggen: bastu met zicht op zee want ze hebben hun eigen woord voor een sauna. Nabij Västra Hamnen in Malmö kan je in Ribersborgs Park terecht voor ontspanning in allerlei vormen: urenlang wandelen, zwemmen in zee, watersport,… En dus ook relaxen in een bastu, in Ribersborgs Kallbadhuset!

Ribersborgs Kallbadhuset Malmö

Ribersborgs Kallbadhuset is uniek gelegen op het uiteinde van één van de pieren. Er zijn in dit complex 5 bastu’s: twee voor de dames (een gewone en een stille), twee voor de heren en een gemengde bastu met hoge vochtigheidsgraad. Alle sauna’s waar ik in ging hadden zicht op zee.

Frisse duik in zee

Tussen de saunabeurten door kan je een frisse duik in zee nemen. Er zijn zowel trappen aan de ‘binnenkant’ waardoor je in een afgeschermd deel van de zee zwemt, als trappen aan de buitenkant zodat je echt in zee stapt/zwemt. Ik deed dit in februari en hoewel het water best koud was, was dit toch een hele speciale ervaring!

In een bastu ga je (uiteraard) naakt. Vergeet zeker ook geen handdoeken mee te brengen. Een handdoek om op te zitten is verplicht en je wil graag ook een handdoek om je na het douchen af te drogen. Douchegel en/of shampoo meebrengen kan ook handig zijn.

Praktisch

De toegang tot Ribersborgs Kallbadhuset bedraagt 65 kronor. De kassa bevindt zich aan de zijkant van de bar in het restaurant. Hier kan je indien gewenst ook bijkomende schoonheidsbehandelingen en massages boeken. Na het betalen loop je door tot de kleedkamers achteraan (de dames gaan naar rechts, de heren naar links). Je kan je kledij en andere spullen opbergen in kastjes die je kan afsluiten. Hiervoor heb je een klein hangslot nodig. Dit kan je van thuis meenemen of je kan eentje kopen aan de kassa voor 40 kronor.

Ook wie geen gebruik wil maken van het saunacomplex, kan terecht in het restaurant van Ribersborg Kallbadhuset. Je kan er terecht voor lunch, fika of diner.

Meer informatie vind je op hun website.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like