Ribersborgs Kallbadhuset: sauna met zicht op zee!

Riberborgs Kallbadshuset Malmö

Bij ‘sauna’ denk je vast meteen aan Finland. De Zweden zijn nochtans ook saunaliefhebbers! Eigenlijk moet ik ‘bastu’ zeggen i.p.v. sauna want in het Zweeds hebben ze hun eigen woord voor een sauna. Nabij Västra Hamnen in Malmö kan je in Ribersborgs Park terecht voor ontspanning in allerlei vormen: urenlang wandelen, zwemmen in zee, watersport,… En dus ook relaxen in een bastu, in Ribersborgs Kallbadhuset!

Sauna met zicht op zee!

Ribersborgs Kallbadhuset, ook wel Kallis genoemd door de locals, is uniek gelegen op het uiteinde van één van de pieren. Er zijn in dit complex 5 bastu’s: twee voor de dames (een gewone en een stille), twee voor de heren en een gemengde bastu met hoge vochtigheidsgraad. Alle sauna’s waar ik in ging hadden zicht op zee. Een paar ook op de Öresundsbrug.

Riberborgs Kallbadhuset Malmö

Frisse duik in zee

Tussen de saunabeurten door kan je een frisse duik in zee nemen. Er zijn zowel trappen aan de ‘binnenkant’ waardoor je in een afgeschermd deel van de zee zwemt, als trappen aan de buitenkant zodat je echt in zee stapt/zwemt. Ik deed dit in februari en hoewel het water best koud was, was dit toch een hele speciale ervaring!

In een bastu ga je (uiteraard) naakt. Vergeet zeker geen handdoeken mee te brengen. Een handdoek om op te zitten is verplicht en je wil graag ook een handdoek om je na het douchen af te drogen. Douchegel en/of shampoo meebrengen kan ook handig zijn.

Ook wie geen gebruik wil maken van het saunacomplex, kan terecht in het restaurant van Ribersborg Kallbadhuset. Je kan er terecht voor lunch, fika of diner.

Meer informatie vind je op hun website.

Ribersborgs Kallbadhuset: praktisch

Hoe bereik je Ribersborgs Kallbadhus?

Ribersborgs Kallbadhuset ligt op een halfuurtje wandelen van het centraal station van Malmö. Bus 7 neemt je elke 10 minuten mee van Centralen naar Malmö Ribersborg. Van hier is het nog 5 minuutjes stappen richting zee. Wie met de auto komt kan parkeren op de grote parking aan Ribersborg Strand.

Adres: Limhamnsvägen, Brygga 1, Malmö

Openingstijden

De sauna is elke dag open vanaf 9u. Van 1 september tot 30 april is het op woensdag open tot 20u, tijdens het weekend tot 18u. De andere dagen kan je er tot 19u terecht. Van 1 mei tot 31 augustus is het doordeweeks open tot 21u, in het weekend en op feestdagen tot 18u. Gesloten op midzomeravond. Buiten deze tijden kan je privé afhuren.

Inkomprijs

De toegang tot Ribersborgs Kallbadhuset bedraagt 70 kronor. De kassa bevindt zich aan de zijkant van de bar in het restaurant. Hier kan je indien gewenst ook bijkomende schoonheidsbehandelingen en massages boeken. Na het betalen loop je door tot de kleedkamers achteraan (de dames gaan naar rechts, de heren naar links). Je kan je kledij en andere spullen opbergen in kastjes die je kan afsluiten. Hiervoor heb je een klein hangslot nodig. Dit kan je van thuis meenemen of je kan eentje kopen aan de kassa voor 40 kronor.

In de buurt

Logeeradresjes in de buurt

Booking.com

Pin for later