Lunchplekje in Malmö: MiaMarias

MiaMarias Malmö

Na Stockholm is Malmö de tweede plek in Zweden waar ik me niet meer ‘de toerist’ voel maar durf zeggen dat ik de stad ondertussen vrij goed ken en ik ook ‘local’ adresjes begin te ontdekken. MiaMarias is er zo eentje. Ik was er vorige zomer en weet nu al dat ik er nog zal terugkeren.

Heerlijk zomerterras

Het was eerder toevallig dat ik dit lunchplekje ontdekte. MiaMarias zit een beetje weggestoken in de buurt van de Högskolan en SVT. ’t Is dat het er erg gezellig uitzag op het terrasje en er redelijk wat volk zat, of ik was wellicht niet durven binnengaan. Op de stoep stond een bord met de beperkte kaart. Een erg beperkte kaart maar toch voor elk wat wils. Er was iets met vlees, iets met vis en iets vegetarisch. Er waren ook heel wat dessertjes. Ik koos voor het visgerechtje.

MiaMarias - heerlijk lunchen in Malmö

Je bestelt aan de bar en betaalt ook meteen. Mocht je het je afvragen: je kan er met de kaart betalen (zoals zo goed als overal in Zweden). Daarna kan je aanschuiven aan de salad bar, neem je je bestek en servet en bedien je jezelf met een glas en een karaf water. Je gerecht zelf komen ze naar je tafel brengen. Ik vond de salad bar verrassend goed. De kabeljauw was lekker maar zonder meer.

Lunchen bij MiaMarias

Je kan elke weekdag terecht bij MiaMarias voor de lunch. MiaMarias kan ook op TripAdvisor op goede commentaar rekenen. Ik denk dat het vooral een adresje is waar locals komen. De menukaart is enkel in het Zweeds maar Jenny en Johanna geven je graag een woordje uitleg bij de gerechten. Het terras is echt een aanrader bij mooi weer en ook binnen is het gezellig ingericht. Je kan bij MiaMarias ook terecht voor catering. Zo doen ze regelmatig catering voor filmopnames! Zo waren ze ook betrokken bij de opnames van The Bridge!

MiaMarias - heerlijk lunchen in Malmö

En die dessertjes… ik heb me met moeite kunnen bedwingen. Ze zagen er allemaal zo lekker uit! Laat me zeker weten als jij niet aan de verleiding kan weerstaan en de dessertjes van MiaMarias geproefd hebt. Benieuwd of ze even lekker zijn als ze eruit zien!

Praktisch

Hoe bereik je Mia Marias?

Mia Marias ligt verscholen tussen Högskolan en SVT, op wandelafstand van het centraal station van Malmö.

Adres: Isbergs Gata 7, Malmö

Openingstijden

Mia Marias is open van maandag tot vrijdag en dit van 11u tot 13u30. Op aanvraag (bijvoorbeeld voor evenementen) kunnen ze ook op andere tijdstippen openen.

In de buurt

Pin it!

MiaMarias - heerlijk lunchen in Malmö