Stadsparken Lund

Stadsparken in Lund

Zoals de meeste steden in Zweden, heeft ook universiteitsstad Lund in Skåne veel parken en groen. Het grootste park is het Stadspark. Stadsparken kwam er in 1911 en vierde enkele jaren geleden zijn 100-jarige jubileum. Het is een van de favoriete plekken voor Lundabor (inwoners van Lund) om te gaan picknicken. Ook aan sportmogelijkheden geen gebrek in dit park. Er zijn looproutes, velden voor diverse balsporten en zelfs voor petanque. Er is zelfs een heus klimparcours en een skate park.

Speelplein

Speelplein Stadsparken Lund

Wat mij vooral bijbleef van Stadsparken in Lund is het gigantische speelplein. Het was pas vernieuwd toen ik er in 2016 was en het leek op geen enkel openbaar speelplein dat ik al gezien had. Dit is echt een fantastische plek voor kinderen om zich uit te leven! Zeg nu zelf, in zo’n kasteel wil je toch zelf ook spelen?

Speelplein Stadsparken Lund

Walpurgisnacht in Stadsparken Lund

Op 30 april is Stadsparken the place to be voor wie Walpurgisnacht wil vieren. Zo’n 15.000 mensen verzamelen zich dan in het park voor een spontaan feest. (Omwille van corona is het park in 2020 en 2021 op deze dag uitzonderlijk gesloten.)

Praktisch

Het stadspark is gratis toegankelijk. Er zijn openbare toiletten in het park.
Kom je met de hond? Weet dan dat het verplicht is de hond aangelijnd te houden.

Hoe bereik je Stadsparken in Lund?

Het park ligt in het zuidwesten van de stad. Stadsparken ligt op ongeveer 600 meter van het station Lund C.

Adres: Svanegatan/Gyllenkroks allé, Lund

Stadsparken Lund

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Stadsparken Lund