Saluhallen Lund

Saluhallen Lund

Als je in Zweden ‘saluhall‘ of ‘saluhallen‘ tegenkomt, dan ga je als culinaire liefhebber maar beter even kijken. Een saluhall is namelijk een markthall met meerdere restaurantjes en eetkraampjes. Zowel om ter plekke te eten als om mee te nemen. Ook universiteitsstad Lund heeft zo’n saluhall. Laat ons even een kijkje nemen in Saluhallen Lund.

Saluhallen Lund

Geschiedenis Saluhallen Lund

Saluhallen Lund bestaat al sinds 1909 en onderging door de jaren heen enkele grondige renovaties. De officiële opening kwam er op 21 april 1909. De markthal was versierd met gietijzeren ornamenten van Carl Holmbergs mekaniska verkstad.

Tegen de jaren ’50 drong een grondige renovatie zich op. Renovaties in 1974-1975, 1984 en 2009 volgden. Bij deze laatste renovatie kwam er een bijbouw met grote ramen richting Botulfplatsen waar een paar restaurants hun onderkomen vonden. Hoog tegen de muur vind je nog steeds het oorspronkelijke uurwerk.

Aanbod Saluhallen Lund

In de markthal van Lund vind je allerlei specialiteiten van vis tot vlees, van chocolade tot kazen. Ook kan je er ter plekke genieten van diverse lokale en internationale delicatessen.

Niet te missen is de Lundse specialiteit: knake of lundaknake van Holmgrens charkuterifabrik. Zij maken deze worst al sinds 1910 en gebruiken hiervoor al sinds de jaren ’60 hetzelfde recept. Op veel bouwwerven in de buurt is het de gewoonte om op vrijdag samen een lundaknake te eten als afsluiter van de week.

In totaal zijn er 18 restaurants en kraampjes waar je kwalitatieve voedingswaren kan kopen.

Saluhallen Lund

Praktisch

Openingstijden

De diverse restaurants en boetieks in Saluhallen Lund hebben elk hun eigen openingstijden. Je vindt een overzicht op hun website.

Hoe bereik je Saluhallen Lund?

Saluhallen Lund ligt in hartje Lund, tussen Botulfplatsen en Mårtentorget. Lund is een compacte stad en je kan er makkelijk alles te voet doen. Van het station naar de markthal is het net geen kilometer.

Adres: Mårtenstorget 1, Lund

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Saluhallen Lund