Kerstmarkten in Göteborg 2023

Kerstmarkten Göteborg

Kerstliefhebbers zijn ongetwijfeld al aan het aftellen: kerst komt eraan! Wie in de laatste weken van het jaar een citytrip naar Göteborg gepland heeft, zal zeker wat aan deze info over kerstmarkten in Göteborg hebben. Eind november en al zeker in december is het al kerst wat de klok slaat in Göteborg. Ze noemen zichzelf zelfs ‘Julstaden‘ of de kerststad!

Hieronder vind je een overzicht van de kerstmarkten in en rond Göteborg. Ontbreekt er nog een kerstmarkt? Laat het zeker weten!

Traditionele kerstmarkten

Kerst in Liseberg

Kerst in Liseberg staat in het lijstje van populairste kerstmarkten in Zweden. Het is zonder twijfel de grootste kerstmarkt van Göteborg. Van 18 november tot 30 december 2023* zijn er in het pretpark (centrum Göteborg) verschillende kerstmarkten te vinden: er is de ‘Gammaldags jul’ – kerst zoals vroeger in Kvarteret Storgatan met onder andere kerstliedjes op Lilla Scenen, er is Drömmarnas Jul aan de hoofdingang waar je kaarsen, polkagris en veel meer kerstattributen kan kopen. En tot slot is er Designmarknad waar je vooral Scandinavische designmerken terugvindt.

De *exacte openingsdagen en -uren + alle info over Jul på Liseberg vind je hier. Tip: koop je tickets op voorhand online. Je kan kiezen tussen een gewoon entreebiljet en een aparte kaart voor de attracties of een all-in biljet.

Adres: Örgrytevägen 5, Göteborg

Kerst in Haga

Kerst in Haga

Een absolute aanrader! Kerst en Haga is de perfecte combinatie. Haga is zonder twijfel mijn favoriete wijk van Göteborg en tijdens de kerstperiode, met de kerstmarkten, komt Haga helemaal tot zijn recht. Mijn persoonlijk hoogtepunt was toen de kerstfanfare passeerde en het net lichtjes begon te sneeuwen. Meer ‘kerst’ kon ik me niet wensen.

Kerstfanfare in Haga

Van zaterdag 25 november 2023 tot zondag 17 december 2023 kan je er elke zaterdag en zondag terecht voor een traditionele kerstmarkt met gezellige kraampjes met kerstcadeautjes, lekker eten en veel meer. De kerstmarkt is open van 11u tot 16u.

Kerst in Haga

Adres: Haga Nygata, Göteborg

Kronhusjul (data 2023 nog niet gekend)

Kronhuset is een van de oudste gebouwen van Göteborg en de kerstmarkt daar is een hele belevenis. Je vindt er authentieke handwerkers en kraampjes met zowel kerstcadeautjes als kerstdecoratie. Mijn favoriete oorbellen kocht ik trouwens hier, bij de lokale zilversmid. Je kan in Kronhuset & Kronhusbodarna ook genieten van een lekkere fika.

De kerstmarkt is open van dinsdag tot zondag en dit van x november tot 23 december 2023. Op weekdagen kan je er terecht van 11u tot 18u. Tijdens de weekends sluiten ze een uurtje vroeger en zijn ze open van 11u tot 17u. Op maandag is de kerstmarkt gesloten.

Kronhusjul

Adres: Kronhus + Kronhusboderna, Postgatan 6, Göteborg

Kerst in Nordstan

Nordstan is het grote overdekte shopping center vlakbij het centraal station van Göteborg. Naast het grote aanbod winkels vind je er de laatste weken van het jaar (van 1 tot 23 december 2023) ook heel wat speciale kerstevenementen. Ideaal om je kerstcadeautjes op de kop te tikken.

Tijdens de kerstperiode gelden andere openingstijden. Check de juiste openingsuren op hun website.

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Ook net buiten Göteborg vind je een aantal kerstmarkten die zeker de moeite waard zijn. In Gunnebo Slott kan je van 17 november tot 7 januari niet alleen naar de kerstmarkt; ze organiseren dit jaar ook een lichtfestival Winter Lights.

Een koortje zorgt voor sfeer, je vindt er ecologische cadeautjes, er is speciale kinderanimatie,… Je kan ook meerijden met een paardenkoets of een rondleiding door het 18e -eeuwse kasteel volgen. Op hun site vind je een gedetailleerd programma en een overzicht van de aanwezige ambachten.

In december kan je in Gunnebo Slott ook aanschuiven voor een unieke beleving: ze serveren dan namelijk diverse kerstmaaltijden (zowel ontbijt, lunch als diner) met producten uit eigen kweek.

Adres: Christina Halls väg, Mölndal

Tjolöholms Slott

Voor een van de grootste kerstmarkten van West-Zweden moet je in Tjolöholms Slott (Fjärås) zijn. Je vindt er een honderdtal kraampjes met handwerk en lokaal geproduceerde voedingswaren. De kerstman is ook aanwezig en de kinderen kunnen knutselen onder begeleiding van de kerstkabouters. Er is kerstmuziek en diverse animaties zoals vuurshows.

De kerstmarkt vindt plaats tijdens de weekends van 17-19 november, 24 tot 26 november en van 30 november tot 3 december 2023. Op donderdag en vrijdag is de kerstmarkt open van 12u tot 20u. Op zaterdag en zondag zijn de openingsuren 10u tot 18u. Tickets kosten 100 SEK op weekdagen en 120 SEK in de weekends. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Adres: Tjolöholms Slott, Fjärås

Christmas market på Södra Vägen

Op 19 november 2022 kan je van 11u tot 17u naar de kerstmarkt in Södra Vägen. Kerstkoortjes zorgen voor stemmige muziek, aan de vele foodtrucks kan je de honger stillen, liefhebbers kunnen meerijden met de paardenkoets en de kindjes kunnen hun verlanglijstjes aan de kerstman afgeven.

Adres: Södra Vägen, Göteborg

Julmarknad på Remfabriken

Op 25 en 26 november 2023 is er van 11u tot 15u een kerstmarkt in de industriële setting uit de jaren 1900 van Remfabriken. Je vindt er vooral huisgemaakte en zelfgeproduceerde producten: brei- en haakwerk, keramiek,… De toegang is gratis.

Adres: Åvägen 15, Göteborg

Kerstmarkt op Gustaf Adolfs Torg

Op dit plein, centraal in Göteborg is er van 26 november tot 23 december 2022 tijdens de weekends van 9u tot 17u een kerstmarkt. Van 18 tot 23 december is de kerstmarkt dagelijks geopend. De grote kerstboom (zo’n 17 meter hoog!) zal opgetuigd zijn van 26 november 2022 tot 13 januari 2023 (Knutsdagen).

Stora Holms Säteri

De kerstmarkt van Stora Holms Säteri wordt sinds de jaren ’70 altijd gehouden in het weekend van de tweede advent. Voor dit jaar is dat dus 9 en 10 december 2023, van 11u tot 17u. Het gaat door in alle gebouwen van de boerderij, zoals Stenstallet en Trådgårdhuset.

Designmarknad à la London

De kerstmarkt ‘Designmarknad à la London‘ is geïnspireerd op de straatmarktjes van Portobello Road en Spitafield Market in Londen. Zo’n 80 upcoming designers verkopen er tijdens het weekend van 25 tot 26 november 2023 hun producten. Open van 10u tot 18u. Toegang bedraagt 60 SEK.

Adres: Auktionsverket Kulturarena Tredje Långgatan 9, Göteborg

Jul i Kvarnbyn

Tussen de oude fabrieksgebouwen van Kvarnbyn vind je tijdens het eerste weekend van de advent tientallen marktkraampjes en een gezellige kerstsfeer. Er is straattheater, cirkus, een vuurspektakel en ook de kraampjes met glögg ontbreken niet.

Praktisch: van 2 tot 3 december 2023 van 12u tot 17u – gratis toegang. Kvarnbyn ligt op 13 minuten met het openbaar vervoer (lijn 2 of lijn 4) van het centraal station van Göteborg. Daarna is het nog zo’n 600 meter wandelen. Meer info op de website.

Adres: Kvarnbyn, Mölndal

Pin it!

Kerstmarkten in Göteborg

Originele post: 3 november 2018, laatste update: 28 september 2023.