Moderna Museet in Malmö

Kunstliefhebbers die op citytrip zijn in Malmö mogen Moderna Museet zeker niet overslaan. Het kleine broertje van het Museum voor Moderne Kunst uit Stockholm, biedt telkens wisselende tentoonstellingen. Altijd een goede reden om er dus even snel binnen te lopen. De toegang is trouwens gratis.

Generator

Moderna Museet Malmö (2)

Het museum bevindt zich in een voormalige generator uit 1901 en opende de deuren in 2009. De tentoonstellingen focussen zowel op Zweedse als internationale kunst. Naast de tijdelijke tentoonstellingen, wordt in Malmö ook een deel van de kunstcollectie van Moderna Museet getoond.

Tijdelijke tentoonstellingen

Ik bezocht Moderna Museet in Malmö in december 2017 en bezocht de tentoonstelling Akut van Ulf Rollof. Deze loopt nog tot 14 januari 2018. De tweede tentoonstelling, Public Movement, loopt nog tot 18 februari 2018. Op hun website vind je een overzicht van de komende tentoonstellingen.

Moderna Museet Malmö (3)

Moderna Museet Malmö (4)

Moderna Museet Malmö (1)

Moderna Museet Malmö – praktisch

Moderna Museet is gratis toegankelijk. Handig om dus even binnen en buiten te lopen mocht het toch je ding niet blijken te zijn. Het museum is gesloten op maandag. Van dinsdag tot vrijdag is het open van 11u tot 18u, in het weekend van 11u tot 17u. Elke zaterdag is er om 15u een rondleiding in het Zweeds door de tijdelijke tentoonstellingen. Ze organiseren ook speciale evenementen voor families. Verder is er ook een (beperkte) museumshop. Breng zeker ook een bezoekje aan het café waar je terecht kan voor fika of een lichte lunch.