Straat in de kijker: Kärleksgatan in Malmö

Kärleksgatan Malmö

Nadat hier al een paar pleintjes zoals Stureplan en Sergels Torg verschenen, leek het me wel leuk om hier een nieuwe rubriek te lanceren: “straat in de kijker”. Vandaag neem ik jullie mee naar Malmö. Een zijstraat van de Södra Förstadsgatan, een van de winkelstraten van Malmö, is de Kärleksgatan.

Veel liefde voor dit straatje in Malmö. Kärlek is namelijk Zweeds voor liefde. Of de naam er voor iets tussenzit of niet, laat ik in het midden maar dit straatje herbergt enkele pareltjes. Meer dan een bezoekje waard!

Kärleksgatan Malmö (1)

Kärleksgatan 3

In de Kärleksgatan 3 zit het gelijknamige restaurant/koffiebar. Je kan er ’s morgens aanschuiven voor ontbijt, tussendoor passeren voor koffie en iets lekkers (fika dus) en ’s middags gaan lunchen of een take-away lunch bestellen.

Kärleksgatan Malmö (2)

Ze openden pas in 2017 en wisten zich vrij snel op te werken tot de top van het lijstje ‘niet te missen in Malmö’. Kärleksgatan is ook vrij actief op Instagram en de foto’s voorbij zien komen, geeft echt zin om daar te gaan lunchen. Tip: check hun vloer!

Ze zijn van dinsdag tot vrijdag geopend van 8u tot 17u en op zaterdag van 9u tot 16u. Op zondag en maandag zijn ze gesloten. Meer info op hun website.

Liebling

Kärleksgatan Malmö (6)

Een winkel openen in de Liefdestraat en die dan Liebling noemen, dat heet inspelen op de situatie. Eigenlijk zit deze winkel op Davidshallstorg 8, op de hoek met de Kärleksgatan. Ze verkopen er enkel duurzame producten. Ze hebben zowel leuke dameskledij (met een eigen collectie!) als accessoires en spulletjes voor kinderen in hun aanbod.

Love Street Vintage

Kärleksgatan Malmö (5)

Ook deze winkel liet zich voor zijn naam inspireren door de naam van de straat. Vintage-liefhebbers voor wie het wat excentrieker mag, moeten hier eens binnen springen. De rest zal zijn ogen ook de kost geven in de etalage.

Aplace

Kärleksgatan Malmö (4)

Een ruime winkel met heel wat Zweedse en internationale designmerken, dat is Aplace. De service is er onberispelijk. Naast kledij vind je er ook andere designartikelen en zelfs verzorgingsproducten zoals deze van L:A Bruket.

Naast de winkel in Malmö zijn er ook 3 vestigingen van Aplace in Stockholm waaronder een tweedehands boetiek.

Nudie Jeans Repair Shop

Kärleksgatan Malmö (3)

Een winkel waar je je kapotte jeans gratis kan laten repareren. Het is een van de unieke services van Nudie Jeans. Breng je gewassen kapotte jeans binnen en ze repareren deze terwijl je wacht. Een afspraak maken is niet nodig/niet mogelijk. Je hoeft je kapotte jeans dus niet meer weg te gooien. Mooi hoe Nudie Jeans op deze manier hun steentje bijdraagt aan het milieu en hun product duurzamer maakt.

Fika in Kärleksgatan

Uitrusten van het shoppen kan bij Agge & Bönan.

Was jij al eens in Kärleksgatan in Malmö? Wat is jouw favoriete adresje daar? 

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!