Lifestyleshop AB Småland in Malmö

AB Smaland Malmö

Wie binnenkort een tripje naar Malmö plant, moet zeker eens binnenspringen in de lifestyleshop AB Småland. Het is een combinatie van een shop waar je toffe lifestyle-spulletjes op de kop kan tikken en een café/restaurant waar je lekkers kan eten. We weten dat Zweden zowel goed zijn in fika als in design en dat beaamt AB Småland alleen maar.

Ecologisch

Bruno Bergenholtz uit Älmhult wil met het unieke concept een stukje Småland met de wereld delen. Hij doelt hiermee op de verbondenheid met de natuur en het bos, de creativiteit en de eenvoud. In het shop-gedeelte vind je zowel toffe interieurspullen als kledij voor mannen, vrouwen en kinderen. Bruno gaat zelf op zoek naar vintage meubels om het aanbod aan te vullen. Naast een fantastisch design hebben de producten ook gemeen dat ze steeds ecologisch verantwoord zijn. Ook de etenswaren die in het andere deel verkocht worden, zijn gekozen vanuit een ecologische insteek: vooral lokale en biologische producten. Er zijn verschillende kleinere ruimtes met elk een eigen inrichting waar je je fika of lunch kan verorberen.

AB Småland: praktisch

Hoe bereik je AB Småland?

AB Småland vind je aan het einde van Södra förstadsgatan, in hartje Malmö. Het ligt op ongeveer anderhalve kilometer van het centraal station en vlakbij Triangeln.

Adres: Södra förstadsgatan 25-27, Malmö

AB Småland
AB Småland

Openingstijden

De winkel en het café zijn elke dag open. Raadpleeg voor de recentste openingsuren hun website. Naast de winkel en het café is er ook nog een workshopruimte waar regelmatig evenementen georganiseerd worden die helemaal in het verlengde van de filosofie van AB Småland liggen.

In de buurt

  • Triangeln
  • Davidshallsbron
  • Pildammsparken

Logeeradresjes in de buurt

Booking.com

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!