Malmö Saluhall

Malmö Saluhall

Foodies moeten bij hun bezoekje aan Malmö zeker ook Malmö Saluhall op hun lijstje zetten. De foodhallen schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond en Malmö mocht met zijn culinaire talenten uiteraard ook niet ontbreken. De food hall zit in de hippe wijk Västra Hamnen.

Malmö Saluhall

Malmö Saluhall zit in een award winning industrieel pand, ontworpen door de befaamde Zweedse architect Gert Wingårdh. In het totaal gerenoveerde 19e eeuwse pakhuis brengen zo’n 20 verschillende etablissementen hun waar aan de man.

Food for foodies

Lanthandel

Het gaat van een ‘lanthandel’ met lokale producten tot een filiaal van St:Jakobs Stenugnsbageri en kraampjes met vis, vlees tot gezellige restaurantjes en take-away kraampjes.

Het is dus een adresje waar je gerust een paar keer opnieuw kan komen. Meer zelfs, mocht ik in Malmö wonen, zou ik hier met plezier regelmatig boodschappen komen doen, lunchen of afspreken met vrienden.

Terrasjes bij Malmö Saluhall

Wie in de zomermaanden komt (of in de winter goed ingeduffeld wat van de buitenlucht wil genieten) kan op het terras terecht.

Malmö Saluhall, praktisch

Openingstijden

Malmö Saluhall is elke dag van de week open. De openingsuren verschillen wel nogal. Ontbijten kan er van maandag tot vrijdag al vanaf 8u. De andere zaken openen om 10u. Van maandag tot donderdag is de foodhall open van 10u tot 19u. Op vrijdag is het open van 10u tot 21u (de winkeltjes sluiten wel al om 19u). Op zaterdag is het open van 10u tot 17u en op zondag van 11u tot 16u.

Hoe bereik je Malmö Saluhall?

Malmö Saluhall ligt op Västra Hamnen. Malmö is vrij compact en ik doe het meeste eigenlijk te voet. Je zou ook een elektrische step kunnen nemen of via de app Skånetrafiken uitzoeken hoe je er met het openbaar vervoer geraakt.

Adres: Gibraltarsgatan 8, Malmö

In de buurt

Pin for later

Saluhall Malmö