Hotel Malmö Live, het mooiste zicht op Malmö!

Clarion Malmö Live

Tijdens mijn tweede tripje naar Malmö verbleef ik in het Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Ik weet het wel zeker: dit is het hotel met het mooiste zicht op Malmö!

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Wolkenkrabber

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Naast de Turning Torso is er in Malmö nog een gebouw dat je in de categorie van ‘wolkenkrabber’ zou kunnen onderbrengen: Malmö Live. Clarion Hotel & Congress Malmö Live zoals het hotel voluit heet is maar liefst 85 meter hoog – prachtig uitzicht gegarandeerd! Dit hotel telt 444 kamers (waarvan 9 suites), een spa en gym, een sky bar en een top of the bill concertzaal. De presidentssuite van Malmö Live werd genoemd naar de held van Malmö: Zlatan Ibrahimovic.

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Malmhattan

Het hotel ligt tussen Västra Hamnen en de oude stad, op een steenworp van het station van Malmö. Malmö Live brengt een nieuwe impuls in de wijk. De locals noemen deze nieuwe hotspot ook wel eens Malmhattan. Ik kan hen geen ongelijk geven: er hangen zeker heerlijke vibes in de lucht!

Wat. Een. View!

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

De lobby van het hotel is een streling voor het oog. Ja, de Zweden kennen wat van design. 3 liften brengen de gasten naar hun hotelkamer. Zelf had ik een hoekkamer op de 21ste verdieping en ik kan dit alleen maar aanraden! Ze hadden me aan de receptie al warm gemaakt voor het prachtige zicht maar de realiteit overtrof zelfs nog de verwachtingen! Het eerste wat ik deed was dan ook alle gordijnen volledig openen om maximaal van het uitzicht te kunnen genieten. Het was echt genieten om gewoon wat op bed te liggen of in de designzetel te zitten en naar buiten te staren!

De kamers hebben ramen van de vloer tot het plafond. Naast het supergoede bed (heerlijk geslapen!) en een designzetel (wil ik thuis ook!) stond er ook nog een bureau in de kamer, was er een smart-tv aanwezig en voldoende opbergmogelijkheden.

Clarion Hotel & Congress Malmö Live
Clarion Hotel & Congress Malmö Live

In de badkamer was er een bad met geïntegreerde douche. Uiteraard waren er ook voldoende verzorgingsproducten aanwezig. En dan de handdoeken… Ik denk niet dat ik ooit al ergens zo’n zachte handdoeken had!

Malmö Live

Ontbijt

Na een verkwikkende nachtrust wachtte een uitgebreid ontbijt. Er zijn twee niveaus in de ontbijtzaal. Toen ik er was, was het er vrij druk maar alles werd snel bijgevuld. Voor de kleinste gasten was er zelfs een apart kinderontbijtbuffet.

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Sky bar Malmö Live

Wie niet blijft slapen, moet op zijn minst een bezoekje brengen aan de Sky bar op de 25ste verdieping voor een 360° graden zicht over de stad. In de keuken staat trouwens een sterrenchef! Reserveren is wel aan te raden.

Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Ik wil in elk geval heel graag nog eens terug, liefst in combinatie met een concert in de zeer goed uitgebouwde concertzalen van Clarion Hotel Malmö Live!

Tip: hier vind je de beste prijs voor Clarion Hotel Malmö Live!

Praktisch

Hoe bereik je Malmö Live? 

Clarion Hotel Malmö Live ligt vlak bij het centraal station van Malmö. Neem de hoofduitgang, wandel een beetje naar rechts, steek de straat over en je bent er.

Kom je met de auto dan kan je parkeren in de parking van het hotel (ingang Beringsgatan – reserveren kan niet op voorhand, kostprijs 220 SEK per dag) of bij een van deze 3 parkings in de buurt:

  • P-huset Malmö Live, Gibraltargatan
  • Godsmagasinet P-huset, Södra Neptunigatan
  • P-huset Bagers Plats, Nordenskiöldsgatan

Adres: Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö

Boek je kamer

Boek hier je kamer en geniet binnenkort van het mooiste zicht van Malmö!

Andere hotels in de buurt

Booking.com

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Overnachten in Malmö: Clarion Hotel Malmö Live

Affiliate