Konditori Hollandia, de oudste van Malmö

Een van de leukste dingen in Zweden is het fika-moment. Ik geniet ervan om elke keer andere adresjes en andere gebakjes uit te proberen als ik in Zweden ben. Toen ik in december enkele dagen in Malmö was, stopten we even bij Konditori Hollandia.

Hollandia Malmö (2)

Konditori Hollandia is de oudste konditori van Malmö en bestaat al sinds 1903. Ze zijn terecht fier op hun geschiedenis en kwaliteit. Goedkoop is het er niet maar af en toe mag je jezelf extra verwennen, niet? Ze hebben een ruime keuze wat het er niet makkelijker op maakt om te kiezen.

Hollandia Malmö (3)

Veel keuze bij Hollandia in Malmö

We kozen voor de mini-semla. Zeg nu zelf, die mini’s zijn toch übercute?! Een perfect compromis trouwens om toch te kunnen genieten van de semla-traditie maar toch wat te besparen op de calorieën.

Hollandia Malmö (5)

De chocolademelk was vers en ook koffie kreeg goede punten. Zoals gebruikelijk in Zweden, kon je nog een tweede keer bijnemen aan de grote thermossen.

Hollandia Malmö (6)

Nadat ik eerder tijdens een workshop zelf biskvier gemaakt had, kon ik niet anders dan ook een biskvi te bestellen bij Hollandia. Lekker! Het hier zo neerschrijven geeft me goesting om dit weekend zelf nog eens biskvier te maken.

Hollandia Malmö (7)

Het was trouwens ook gezellig zitten in deze konditori. Ik was er al een paar keer voorbijgelopen en had ik niet gehoord dat dit de oudste konditori van Malmö was, ik was er waarschijnlijk nooit binnengegaan. Gelukkig dat ik dat wel deed. Konditori Hollandia is een echte aanrader voor liefhebbers van zoet en Zweeds gebak zoals ik.

Hun naam klinkt vrij Hollands, niet? Wel in de jaren ’50 kozen ze voor de herinrichting meubels uit Nederland en kwamen zo aan de naam.

Hollandia Malmö (8)

Hier kan je zelf je koffie/thee en water nemen en een tweede kopje koffie inschenken.

Hollandia Malmö patar