Walgen in het Disgusting Food Museum in Malmö

Proevertjes in het Disgusting Food Museum

In het lijstje ‘bijzondere musea’ staat het Disgusting Food Museum van Malmö zeker in de top 10. Waar elders kan je namelijk de meest onsmakelijke gerechten van de wereld zien, ruiken en zelfs proeven? Een unieke ervaring!

Disgusting Food Museum Malmö

Wat is een walgelijk gerecht? Het zal voor elk van ons iets anders zijn. Persoonlijk denk ik dan meteen aan haggis, rundertong, niertjes/lever of hersenen. In een Zweedse context denk ik aan lakrits en surströmming. En jawel hoor, die zaten allemaal in de tentoonstelling. Wat we als walgelijk ervaren is grotendeels cultureel bepaald. Zo zal voor de meesten van ons een steak tartare vrij gewoon zijn. Toch zat dit typisch Franse gerecht ook in de tentoonstelling. Niet overal in de wereld is rauw vlees iets wat op de menukaart te vinden is. En wat te denken van muizenwijn?

Muizenwijn

Eten met een geurtje

Er waren een paar gerechten die er ‘vies’ uitzagen maar de meeste waren vooral walgelijk op gebied van de reuk. Nu moet je weten dat ik een gevoelig reukorgaan heb. Aan de potjes met de gerechten in het Disgusting Food Museum ruiken was dus best een uitdaging. Tegelijk was ik al langer nieuwsgierig naar hoe surströmming ruikt. Niet zo nieuwsgierig dat ik een blikje zou kopen om zelf te openen maar even aan een potje ruiken in een museum, dat wou ik wel. Awel, die surströmming viel op het eerste zicht nog mee.

Surströmming

De Stinking Bishop-kaas daarentegen is iets wat mijn reukorgaan nog altijd niet verteerd heeft. Ik krijg de geur niet meer uit mijn hoofd. Jakkes! Het leek wel een container kakpampers die er al een tijdje stond.

Disgusting Food Museum Malmö

Opvallend dat ook snoepjes en lakrits in het Disgusting Food Museum te vinden waren. Lakrits is natuurlijk persoonlijk maar ik lust het echt niet. Idem voor gelatinesnoepjes, zeker als vegetariër. Of hoe slachtafval – gelatine wordt gemaakt van gesmolten beenderen – een snoepje kan worden. Ook koriander kreeg een plekje in het museum. Voor zowat de helft van de wereldbevolking lijkt koriander naar zeep te smaken.

Disgusting Food Museum Malmö

Bij de meeste gerechten stond een bordje ‘please do not touch’. Bij de stierenpenis stond een bordje ‘Do touch’. Ik heb het maar gelaten voor wat het was.

Proevertjes

Durvers steken hun hoofd in de photobooth van het Disgusting Food Museum waar allerlei stinkende geuren op hen afgelaten worden. Op mijn foto’s is duidelijk walging te zien. Op de laatste foto’s zie je dat ik het niet meer aankon en mijn hoofd uit de photobooth gehaald had. Mijn neus heeft zijn grenzen!

Disgusting Food Museum Malmö

Aan het einde van de expo kan je zelf ook een aantal gerechten proeven. Lijkt me wel hilarisch om met een paar vrienden te doen. Het was trouwens al een week geleden dat er nog iemand had moeten overgeven in het museum. Het aantal kotsbeurten wordt er op een krijtbord bijgehouden. In de gift shop kan je – je raadt het al – walgelijke gerechten kopen. Haha, voor als je er echt geen genoeg van krijgt…

Boek nu je tickets

Bestel je tickets op voorhand zodat je zeker bent van je plekje en je de wachtrij aan de kassa kan overslaan. Check hieronder of er tickets beschikbaar zijn voor je gekozen datum en boek meteen. Je kan tot 24u op voorhand kosteloos annuleren. Bovendien heb je gegarandeerd de beste prijs (geen verborgen kosten!).

Disgusting Food Museum in Malmö, praktisch

Naast de permanente tentoonstelling in Malmö is er ook een rondreizende tentoonstelling. Waar de tentoonstelling zich momenteel bevindt, lees je hier.

Disgusting Food Museum Malmö

Openingsuren

Het Disgusting Food Museum is elke woensdag en zondag open van 12u tot 18u. Laatste entree is een uur voor sluiting. Reken op 1 tot 1,5 uur om de tentoonstelling te bezoeken.

Hoe bereik je het Disgusting Food Museum?

Alle info op hun website.

Adres: Södra Förstadsgatan 2, Malmö

In de buurt

Pin for later