Story Hotel Studio Malmö, met zicht op de Öresundsbrug

De Story Hotels ken ik van Stockholm. Vorig jaar opende ook in Malmö een Story Hotel. Qua uitzicht vanuit de kamers een geduchte concurrent van Clarion Hotel Malmö Live waar ik 2 zomers geleden logeerde. Ik koos voor de duurste kamer, the large ocean, met zicht op de Öresundsbrug (vanuit bed!) en de zee.

Story Hotel Malmö Studio (4)

Room with a view

Story Hotel Malmö Studio (8)

Het gebeurt niet vaak dat ik de gordijnen van mijn hotelkamer openlaat. In Malmö was dit al het tweede keer het geval. Ik koos dit hotel (en vooral de kamer) omwille van het uitzicht. The Large Ocean biedt een 180° zicht op de zee, Västra Hamnen met de Turning Torso en nog een stukje Malmö. Heerlijk! Ik verzette de grote tv de eerste dag zodat ik vanuit bed ook zicht op de Öresundsbrug had. Ik sliep er in december en de pilaren van de Öresundsbrug deden voor het eerst dienst als kaarsen van de adventskalender. Leuk bedacht (minder makkelijk te fotograferen met een smartphone, vanuit mijn kamer)!

Story Hotel Malmö Studio (5)

Er zijn verschillende types kamers in Story Hotel Studio Malmö dus je kan een kamer kiezen die je het best bevalt: er zijn budgetvriendelijke opties, kamers met een luxueuze regendouche, kamers met zicht op de stad en kamers met zicht op het water. De hotelkamers zitten op de bovenverdiepingen van een kantoorgebouw en in Malmö is weinig hoogbouw dus je kijkt eigenlijk sowieso boven de stad uit.

Faciliteiten in Story Hotel Studio Malmö

Story Hotel Malmö Studio (3)

Story Hotel denkt aan alles. De kamers zijn handig ingericht en voorzien van leuke extra’s. Er zijn veel stopcontacten zodat je zeker altijd een stopcontact vlakbij hebt voor je laptop of om je gsm op te laden. Aan de nachtkastjes zijn trouwens ook USB-laders voorzien. Er is een mini-bar, gevuld met (gratis) producten van Vitamin Well. Zlatan is hier de link. Deze voetbalheld is van Malmö en ambassadeur voor deze frisse vitaminedrankjes.

Story Hotel Malmö Studio (2)

In de badkamer tref je badproducten van het huismerk. Er waren badjassen en sloefjes. In mijn badkamer was een bad en een regendouche. Je sleutel verliezen kan bij Story Hotels niet. Hier werken ze met codes. Handig!

Het hotel ligt trouwens op amper 5 minuutjes wandelen van het centraal station van Malmö. Kom je het station buiten langs de hoofduitgang, dan zie je rechts een kleine vuurtoren. Wandel die richting uit en je ziet al snel het hotel!

Story Hotel Studio Malmö

Lucia, een verhaaltje

Om twintig na acht was ik volop bezig met mijn make-up. Mijn mascara zat al op mijn ene oog. Mijn haren waren al geborsteld maar ik stond nog in mijn pyjama-short. Plots hoorde ik het brandalarm. Nu moet je weten dat ik de laatste dagen wat last had aan mijn achillespees. Ik twijfelde even. Zou het echt zijn? Het leek me niet echt een goede timing om een oefening te houden in een hotel.

Ik besloot geen risico te nemen, trok nog snel mijn winterjas aan en begon aan 12 verdiepingen te voet naar beneden. In de traphal kwam ik nog enkele andere hotelgasten die begrijpend naar mijn hotelslofjes, korte short en half geschminkt gezicht keken. Achteraf gezien moet het hilarisch zijn geweest.

Toen ik op het tweede verdiep was, kwamen de werknemers van de kantoorruimtes op de verdiepingen onder het hotel alweer naar boven. Het bleek, gelukkig, vals alarm. Het was 13 december en enkele collega’s bleken te enthousiast geweest bij het aansteken van de kaarsjes voor het feest van het licht. Ik kan dus bevestigen dat het brandalarm goed werkt!

Ontbijt op de 14e verdieping

Story Hotel Malmö Studio (6)

Kies je voor een goedkopere kamer met minder spectaculair uitzicht? Niet getreurd! Het ontbijt wordt in de sky-bar op de 14e verdieping geserveerd. In de zomer kan je ook plaatsnemen op het terras. Het ontbijt is in buffetvorm en met Lucia serveerden ze ook lussekatter, de befaamde saffraanbroodjes.

Story Hotel Malmö Studio (7)

Logeren in Story Hotel Studio Malmö kan ik alleen maar aanraden. Alles wat je moet weten voor een citytrip naar Malmö vind je hier.

Tip: hier vind je de beste prijs voor een overnachting in Story Hotel Studio Malmö!

Affiliate

Een gedachte over “Story Hotel Studio Malmö, met zicht op de Öresundsbrug

Reacties zijn gesloten.