Apoteket Lejonet in Malmö

Op reis naar de apotheek moeten, ik wens het niemand toe. Of het is dat je in Apoteket Lejonet kan binnen springen, in Malmö. Toen ik met kerst van Kopenhagen over Malmö en Lund en uiteindelijk naar Göteborg reisde, sukkelde ik al van in Kopenhagen met mijn achillespees. Op de een of andere manier was ik opgelucht toen we eindelijk met de trein over de Sontbrug waren. Als ik naar de dokter zou moeten gaan, dan precies toch liever in Zweden – waar ik de taal begrijp en me thuis voel.

Gelukkig kwam het zo ver niet. Een apotheekbezoekje later had ik een tube Voltarengel en een steunverband. Dit ter zijde.

Het gebouw van Apoteket Lejonet was me bij eerdere bezoekjes aan Malmö al opgevallen. Dit gebouw op Stortorget (ons equivalent van de Grote Markt) is zowel vanbuiten als vanbinnen een pareltje.

Apotek Lejonet Malmö

De geschiedenis van Apoteket Lejonet

Het gebouw waar je Apoteket Lejonet kan vinden dateert uit 1896 en is in de nieuw-renaissance-stijl opgebouwd. Teschska palatset zoals het gebouw officieel heet is gebouwd op vraag van apotheker John Tesch. De architecten waren Lindvall en Boklund. Het was destijds een van de grootste apotheken van Europa.

Apotek Lejonet Malmö (2)

De inrichting is vrij indrukwekkend. Zeker de moeite om eens binnen te springen. Ze hebben ook verzorgingsproducten dus je moet niet ziek zijn of iets voor hebben om er naartoe te gaan 😉

Praktisch

Hoe bereik je Apoteket Lejonet?

Apoteket Lejonet ligt op Stortorget, in de oude stad van Malmö. Kom je van aan het station, ga dan naar links en steek het water over. Wandel de straat door en je komt op een groot plein. Je vindt de apotheek aan de linkerkant.

Adres: Stortorget 8, Malmö

In de buurt