48u in Malmö

48u in Malmö

Allereerst, ik vind Malmö een langer bezoekje dan eentje van 48u waard maar het is een mooi begin 😉 Hieronder deel ik mijn versie van de ideale 48u in Malmö.

Malmö is de derde grootste stad van Zweden en zeker een citytrip waard! Het is de hoofdstad van Skåne län, de meest zuidelijk gelegen provincie van Zweden. Door de Sontbrug die Kopenhagen met Malmö verbindt, kende de regio een sterke groei. Van het oude stadsgedeelte (Gamla Staden) tot de toekomstgerichte wijk Västra Hamnen, er valt heel wat te ontdekken en beleven!

Tip: hier vind je alles wat je moet weten voor een stedentrip naar Malmö.

48u in Malmö

We gaan voor ons voorbeeldweekend uit van een aankomst in de late namiddag. Ik kies voor een vrijdagavond. Valt je aankomstdag anders, check dan wel even de openingstijden voor je het programma klakkeloos volgt 😉 Het programma geeft je meerdere keuzemogelijkheden zodat je er echt jouw weekendje van kan maken. Ik heb het ook niet te vol gestoken zodat er genoeg ademruimte is om echt te genieten. We beginnen na het inchecken in het hotel.

Vrijdagavond: stadswandeling + diner

Na ons wat opgefrist te hebben in het hotel, gaan we op verkenning in Gamla Staden, de oude stad. Enkele plekken die je zeker niet mag overslaan zijn Stortorget met Apoteket Lejonet en Optimistorkestern (een reeks beelden die een fanfare uitbeelden), Lilla Torg met Form/Design Center. Als je hier voor 17u bent, moet je zeker eens binnenspringen bij Form. Verder ook even een ommetje maken langs Sankt Petri Kyrka. Deze kerk dateert uit de 14e eeuw en bevat een 15 meter hoog houten altaar waarmee het het grootste is van Noord-Europa. Hier kan je een blik in de kerk werpen.

Blijft er nog wat tijd over voor het diner, wandel dan verder richting Gustav Adolfs Torg en Davidshallsbron. Ook de andere richting, richting Skeppsbron en de vuurtoren van Malmö is tegen valavond een feeërieke plek.

Malmö heeft op culinair gebied heel wat te bieden. Vergeet niet te reserveren! Enkele restaurants die ik je graag aanraad zijn: Lyran’s, Bloom in the Park, Ruth, Sushi Rebellion,…

Stortorget Malmö

Zaterdagochtend: shopping

Aangezien de winkels in Zweden op zaterdag vaak wat vroeger sluiten (de ketens in de steden zullen vaak langer open zijn), beginnen we deze zaterdag met wat shoppen. Scandinavisch design en mode blijven populair en zijn van hoge kwaliteit. Hou dus zeker wat plek in je valies over! De prijzen vallen goed mee. Het is er zeker niet duurder dan bij ons. Aanraders zijn Grandpa, AB Småland, de winkeltjes in en rond Kärleksgatan,… Ik kan het ook niet laten om even binnen te springen bij Lindex, Indiska en Åhléns.

Tegen de middag wandelen we richting Stadsbiblioteket. Hier vind je restaurant Kok & Bok (bok = boek). De ideale plek voor een lunch!

Zaterdagnamiddag: museumbezoek + bibliotheek

Na de lunch moet je zeker even in de bibliotheek binnen springen. Het kasteel gaat immers over in een modern deel met plafondhoge ramen en prachtig zicht op het Koningspark. Via dit park kan je verder wandelen naar Malmö Museer (Malmöhus Slott, Teknikens & Sjöfarts Hus,…).

Hou je meer van moderne kunst, dan mag een bezoekje aan Moderna Museet niet ontbreken. Of, voor de durvers: het disgusting food museum!

Maak zeker ook tijd voor fika! Mijn favoriete adresjes in Malmö zijn Konditori Hollandia, Lilla Kafferosteriet,…

Zaterdagavond: diner with a view

Lekker eten en een prachtig zicht over de stad, dat is waar Kitchen & Table Malmö Live Skybar voor staat. Een perfecte afsluiter van een divers dagje Malmö!

Malmö

Zondagochtend: relaxen

Vandaag staat mijn favoriete wijk op het programma: Västra Hamnen. Deze wijk was vroeger haven en industrie, nu is het de hipste en groenste wijk van de stad. Heb je The Bridge gezien, dan kan je op zoek naar het appartement van Saga Norén. Het iconische gebouw Turning Torso ligt ook in deze wijk. 

Wandel langs het water. Je krijgt al snel de Sontbrug in zicht. Wandel verder tot je aan Ribersborgs Kallbadhus komt. Een sauna (bastu in het Zweeds) mag niet ontbreken!

Lunchen kan hier of op de terugweg bij Malmö Saluhall.

Zondagnamiddag: Turning Torso en fika!

Passeer zeker ook even langs de Turning Torso. Indrukwekkend om er vlakbij te staan. Deze landmark bezoeken is helaas slechts beperkt mogelijk.

Ons weekendje Malmö afsluiten doen we met fika. Nog even de Zweedse tradities beleven voor we weer huiswaarts gaan.

Kungsparken Malmö

Meer tijd in Malmö?

  • Ben je er op een woensdag, dan kan ik Ebbas hus warm aanbevelen.
  • Ook Folkets Park, Pildammsparken en Möllevången zijn interessante plekken om te bezoeken.
  • Shopfanaten halen hun hartje op in Emporia, een van de grootste shopping centers van Scandinavië.
  • Meer tips vind je hier.

Overnachten in Malmö

In Malmö zijn heel wat opties om te overnachten. Je kan kiezen voor een airBnB, een hostel, een hotel,… Er is voor elk budget wat wils. Tijdens mijn eerste citytrip naar Malmö koos ik voor een goedkopere optie en sliep ik in Hotel Garden, heerlijk centraal gelegen en daarom perfect voor een korte citytrip. De daaropvolgende keren kwamen ondermeer Story Hotel en Malmö Live aan bod. Ik betaal graag wat meer voor comfort en vooral voor een adembenemend zicht! Maar ik koos evengoed al voor een overnachting net buiten Malmö.

Booking.com

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

48u in Malmö

Affiliate