Teknikens och sjöfartens hus in Malmö

Teknikens och sjöfartens hus

Het museum ‘Teknikens och sjöfartens hus‘ in Malmö biedt vaste en tijdelijke tentoonstellingen aan rond alles wat te maken heeft met techniek, voertuigen, zeevaart en wetenschap. Niet een museum waarvoor je speciaal naar Malmö zou gaan maar als je er bent, is het zeker een bezoekje waard (ook met kinderen!).

Er zijn verschillende zalen en verschillende verdiepingen. Naast de vaste collectie zijn er ook de wisselende tentoonstellingen. Toen ik er voor het eerst was, was er net een tentoonstelling over The Bridge. En ik zag dat ook de tentoonstelling Haenyeo die ik in Östasiatiska zag ook in Teknikens och sjöfartens hus liep.

Teknikens och sjöfartens hus

Teknikens och sjöfartens hus maakt deel uit van Malmö Museer en is zeker ook leuk met kinderen. Een aantal tentoonstellingen is specifiek voor kinderen opgezet. Ze kunnen er heel wat bijleren (let wel: de tekst is grotendeels in het Zweeds, hier en daar ook Engels). Kinderen tot 10 jaar kunnen ook terecht in Båtlekrummet, een gethematiseerde speelhoek.

De duikboot U3

U 3

Het meest indrukwekkend van mijn bezoek vond ik de duikboot U3. Je kan hier naar binnen gaan en zelf ontdekken (en met een beetje verbeelding ook voelen) hoe het was om aan boord van een duikboot te leven. Opletten dat je je hoofd niet stoot! 😉

De U3 is tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd in Karlskrona en is een van de 9 kleinere duikboten die toen in Zweden gebouwd werden. Sinds 1967 staat deze duikboot in dit museum. Je kan een audiotour over de duikboot (in het Zweeds en het Engels) downloaden. Voor desktop klik je hier, via je smartphone of tablet download je de app en zoek je vervolgens naar ‘Malmö Museer‘.

In de duikboot U3

Praktisch

Reken op een 2-tal uur voor een goed gevuld bezoek. Dankzij de wisselende tentoonstellingen is het ook leuk om terug te keren en nieuwe dingen te ontdekken.

In de duikboot U3

Hoe bereik je Teknikens och sjöfartens hus?

Teknikens och sjöfartens hus is centraal gelegen op ongeveer 10-15 minuten loopafstand van het centraal station van Malmö en de Universiteit van Malmö, Malmö Live, Västra Hamnen en Ribersborgsstranden.

Adres: Malmöhusvägen 6, Malmö

Openingstijden

Het museum is elke dag open van 10u tot 17u. Check de website voor de recente openingstijden.

De toegang bedraagt SEK 40 (prijzen 2020). Tot 19 jaar heb je gratis toegang. Voor SEK 150 kan je een jaarkaart kopen. (10 Zweedse kroon is ongeveer 1 euro.) Het ticket is ook geldig voor Slottsholmen (Malmöhus slott och Akvariet) en Malmö Konstmuseum.

Teknikens och sjöfartens hus

In de buurt

Logeeradresjes in de buurt

Booking.com

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Teknikens och sjöfartens hus