Elite Hotel Mimer in Umeå

Elite Hotel Mimer Umeå

Toen ik in februari 2020 op persreis ging naar het noorden van Zweden om er op Tavelsjön te schaatsen, was het Elite Hotel Mimer in Umeå onze uitvalsbasis. Het hotel ligt centraal, heeft alle faciliteiten en straalt klasse uit. Van de kamers tot het ontbijtbuffet en het restaurant, alles is picobello verzorgd. Het ideale hotel voor een paar dagen Umeå!

Geschiedenis

Elite Hotel Mimer bevindt zich in een voormalig schoolgebouw. Het gebouw dateert van 1897 (wat meteen ook de naam van het restaurant arton nittio sju verklaart).

De kamers

Elite Hotel Mimer in Umeå

De kamers zijn ruim met heerlijke bedden. Mijn kamer had zicht op de zonsopgang. Ik liet het gordijn open, er was toch geen vis-à-vis. Heerlijk om zo door de zon gewekt te worden.

Elite Hotel Mimer in Umeå

In de ruime badkamer vind je verzorgingsproducten als shampoo, zeep, conditioner, bodylotion,… Voor de liefhebbers is er ook een wellness en een gym. In het hotel zijn er in totaal 139 kamers.

Het ontbijt

Elite Hotel Mimer in Umeå

Het ontbijtbuffet vind je in het restaurant. Er is een ruim assortiment aan lokale en internationale lekkernijen. Ook mensen met bepaalde dieetvereisten worden hier op hun wenken bediend. Er zijn verschillende soorten zelfgebakken brood, kazen, charcuterie,… Er ligt zelfs skagenröra en gravad lax bij het buffet. Verder ook diverse yoghurts en noten/powerfoods. Bij het warm buffet vind je pannenkoeken, eitjes,…

Elite Hotel Mimer in Umeå

Het restaurant

’s Avonds transformeert de ontbijtruimte van Hotel Mimer in een restaurant waar je à la carte kan eten. Wij aten er 1 avond. Lekker! En vooral handig dat je na het eten meteen naar boven kan wat zeker na een actieve dag wel eens nodig kan zijn 🙂

Elite Hotel Mimer in Umeå

Elite Hotel Mimer praktisch

Het hotel ligt centraal in Umeå. Voor het hotel is een ruime parking. In de straat vlakbij vind je de bushaltes. Het hotel ligt op wandelafstand van het water en van de winkels.

Boek hier je kamer

Op citytrip naar Umeå? Of Umeå als uitvalsbasis om de regio Västerbotten te ontdekken? Elite Hotel Mimer is een aanrader! Boek je logies hier.

In de buurt

Pin for later

Elite Hotel Mimer in Umeå

Affiliate

Met dank aan Visit Umeå