Polkagris Kokeri in Gamla Stan

Polkagris Kokeri Gamla Stan

In Gamla Stan vind je Polkagris Kokeri. Je ziet er hoe ze de populaire Zweedse zuurstokken maken. Voor mij zit er een hoog kerst-gehalte in dit winkeltje in het hartje van Stockholm. Wellicht door de gemoedelijke sfeer die er hangt en omdat de langwerpige snoepjes doen denken aan de candy canes.

Polkagris Kokeri Gamla Stan Stockholm

Candy canes maar dan anders

De oorspronkelijke ‘polkagris’ heeft een muntsmaakje. Zoals je in Polkagris Kokeri kan zien, hebben de snoepjes ondertussen alle kleuren van de regenboog en kan je ook je favoriete smaak kiezen. Wil je een typisch Zweedse smaak proeven, probeer dan eens ‘lakrits’. Zweden zijn trouwens dol op snoepjes.

Hoe maken ze polkagris?

In de winkel in Gamla Stan kan je zien hoe ze de polkagris maken. Meer zelfs! Je kan er ook zelf je polkagris maken. Polkagris Kokeri organiseert regelmatig workshops waarbij je zelf aan de slag gaat en je zelfgemaakte snoep mee naar huis mag nemen.

In de ‘Kokeri’ maken ze eerst een suikerpasta die bestaat uit water, suiker, azijn en een geheim ingrediënt. Die suikerpasta gaan ze vervolgens koken, tot wel 150°C. Na afkoeling voegen ze kleur en smaak toe. Daarna maken ze de zuurstokjes door te trekken en te draaien aan de suikerpasta tot je de gedraaide kleurtjes in de polkagris hebt.

Polkagris Kokeri Gamla Stan Stockholm: hoe maken ze polkagris?

Wie de bakermat van de ‘polkagris’ wil bezoeken, moet naar Gränna. Hier maakte Amalia Eriksson in 1859 voor het eerst polkagris. De winkel in Gamla Stan is de enige plek buiten Gränna waar ze de snoepjes produceren.

Praktisch

Openingstijden

Polkagris Kokeri is elke dag van de week open van 10u tot 18u.

Hoe bereik je Polkagris Kokeri?

Polkagris Kokeri zit centraal in Gamla Stan. De dichtstbijzijnde metrohalte is deze van Gamla Stan.

Adres: Stora Nygatan 44, Gamla Stan (Stockholm) (Nieuw adres!)

In de buurt

Pin for later

Polkagris Kokeri Gamla Stan Stockholm