Stefan Salomonsson Smyckessmide

Hartje Göteborg vind je Kronhuset, een van de oudste gebouwen van de stad. Er rond vind je kleinere huisjes, dit zijn de Kronhusbodaren. Een van de winkeltjes in Kronhusbodaren is van een zilversmid. Toen ik met kerst in Göteborg was, liep ik uit nieuwsgierigheid ook even binnen in dit huisje. Vanachter het raam kon je de zilversmid Stefan Salomonsson aan het werk zien.

Stefan Salomonsson Smyckessmide (1)

Zilversmid Stefan Salomonsson

De vriendelijke man nam even de tijd voor een praatje en gaf wat uitleg bij zijn ambacht. Alle juwelen die in het winkeltje tentoongesteld waren, waren van zijn hand. Al snel had een rekje met minimalistische oorbellen mijn aandacht. Ik was al een hele poos op zoek naar het perfecte paar oorbellen dat ik elke dag en bij elke gelegenheid zou kunnen dragen. Ik wou iets simpel maar toch speciaal. En liefst ook met een verhaal.

Stefan Salomonsson Smyckessmide (3)

Ik was onmiddellijk gecharmeerd door de zilveren oorbellen. Het lijken hangertjes met een pareltje maar dat is gezichtsbedrog. Het pareltje is eigenlijk een holle bol. Afhankelijk van de lichtinval onthult dit juweel zijn geheim. Het feit dat het handgemaakt was, en me altijd aan Göteborg zou herinneren, zorgde ervoor dat ik zonder twijfelen mijn betaalkaart boven haalde. En ja, ik heb de oorbellen sindsdien bijna dagelijks in. Een geslaagde koop dus!

Je kan trouwens ook workshops volgen bij Stefan. De workshops duren ongeveer 3 uur en worden in kleine groepjes gehouden. Meer info vind je op zijn website.

Praktisch

Hoe bereik je Kronhusbodaren?

Kronhusbodaren ligt tussen de Postgatan en de Kronhusgatan, op wandelafstand van Nordstan. De dichtstbijzijnde halte is Domkyrkan.

Adres: Postgatan 6, Göteborg

Openingsuren zilversmid

De juwelier is op weekdagen open van 10u tot 18u. Op zaterdag kan je er tussen 11u en 15u terecht.

In de buurt