Jaaroverzicht 2016

Take me to Sweden

Het online reismagazine Take me to Sweden bestaat amper 3 maanden en toch komt hier al een eerste jaaroverzicht aan! Een leuke manier om de artikels die hier al van het prille begin opstaan nog eens in de kijker te plaatsen. Hier schrijf ik in het Nederlands en het Engels en het is interessant om te zien dat in beide talen naar andere artikels gezocht wordt. In het Nederlands scoren de receptjes beter, terwijl in het Engels vaker naar tips voor Malmö gezocht wordt.

De lezers en Facebookfans groeien gestaag maar zeker. Op Facebook zijn jullie zelfs al met meer dan 700! Volg jij Take me to Sweden al op Facebook? Je mag de pagina natuurlijk ook altijd nog eens extra delen bij andere Zweden-liefhebbers!

Welke artikels deden het in 2016 het best?

Absolute nummer 1 is het artikel over de Zweedse kersttradities. Jullie waren duidelijk benieuwd naar wat Kalle Anka, julbord en lussekatter met kerst in Zweden te maken hebben.

Zoals ik al zei: de receptjes deden het goed! Ik begrijp dat volledig hoor want als fika-fan vind ik het zelf ook heel leuk om aan het bakken te slaan. De pepparkakor, kanelbullar en de kladdkaka werden volgens mijn statistieken het vaakst gesmaakt en gemaakt. Diezelfde statistieken tonen dat fika ook buiten Scandinavië aan liefhebbers wint.

Geregeld krijg ik berichtjes en mailtjes van Take me to Sweden-fans die begonnen zijn met Zweeds leren. Leuk! Het artikel met tips om in 3 maanden Zweeds te leren wordt dan ook gretig gelezen en gedeeld. Dat vraagt in 2017 om enkele artikels #pratasvenska!

Uiteraard zochten jullie ook tips voor je vakantie in Zweden, en heus niet alleen voor Stockholm. In de top-10 meest gelezen in 2016: Vasamuseet (Uiteraard! Het is dan ook mijn favoriete museum.), Ales Stenar in het zuiden van Zweden en Riberborgs Kallbadhuset in Malmö.

Vooruitblik 2017

Net voor kerst was ik nog enkele dagen in Stockholm. Ik ben ondertussen volop bezig deze artikels aan het schrijven. Er staat nog heel wat content klaar van eerdere Zwedentrips dus het valt hier zeker nog niet stil! Integendeel, ik hoop in 2017 iets vaker dan 1x/week een artikel online te kunnen gooien. Ik hoop ook snel terug naar Zweden te kunnen reizen en ook wat regio’s die ik tot nog toe niet bezocht te mogen ontdekken. Tips altijd welkom, ook van steden/regio’s waar ik wel al was!
Verder zou ik heel graag ook iets offline organiseren maar dat horen jullie dan wel 🙂
Dan ga ik er voor 2016 graag uit met dit:

Gott nytt år! Vi ses i 2017 <3

2 gedachten over “Jaaroverzicht 2016

    1. Dag Hans, ja inderdaad. Take me to Sweden staat pas sinds september online 🙂 Op Living by the Sea.be blog ik al langer. Het ging er voor september zo vaak over Zweden dat een aparte blog me wel een goed idee leek. Heel veel inspiratie voor artikels dus er komen zeker nog veel blogposts bij 🙂 Trevligt att träffas!

Reacties zijn gesloten.