Zweedse series op Netflix (in België)

Ben je ook fan van Zweedse series en heb je een abonnement op Netflix? Dan is onderstaand lijstje met Zweedse series die je in België op Netflix kan zien voor jou! Alles over Zweedse films op Netflix (in België) vind je via deze link.

Zweedse series op Netflix - The Bridge

Zal ik je eens een geheimpje verklappen? Eigenlijk vind ik de meeste Scandinavische series en films veel te spannend. Ik kijk vooral voor de Zweedse taal. Meestal kijk ik na zo’n spannende aflevering nog even naar iets luchtigers voor ik ga slapen.

Op Canvas krijg je af en toe een Zweedse serie voorgeschoteld. Ze toonden eerder al The Bridge, Midnight Sun en Jordskott. Uiteraard kan je ook dvd’s kopen. Ik ga voor dit artikel uit van de Zweedse series die je via Netflix België kan bekijken. Het lijstje met de films vind je voortaan hier.

Je kan via de zoekinstellingen naar ‘Zweedse series en films’ op Netflix zoeken maar ik merkte dat niet alle series en films dan getoond worden. Het aanbod van Netflix hangt trouwens af van het land waarin je je bevindt. Ik probeerde ooit mijn taalinstellingen naar Zweeds te veranderen maar had niet de indruk dat ik een ruimer Zweeds aanbod kreeg.

Ik probeer mijn best te doen dit lijstje Zweedse series op Netflix up-to-date te houden maar het kan dus zijn dat je een bepaalde serie of film niet (meer) te zien krijgt op Netflix. Ook als je een nieuwe reeks of film ontdekt in het Netflix-aanbod mag je het me altijd laten weten!

Zweedse series op Netflix

Bron/Broen – The Bridge

De internationaal bejubelde reeks ‘The Bridge’ was mijn kennismaking met Nordic Noir. De brug tussen Kopenhagen en Malmö staat in de eerste reeks centraal als er een lichaam in het midden van de brug gevonden wordt. Rechercheurs Saga en Martin worden op de zaak gezet en hebben 10 afleveringen de tijd om de zaak, die ingewikkelder is dan op het eerste zicht lijkt, op te lossen. De eerste drie reeksen kan je momenteel op Netflix bekijken. Het vierde en laatste seizoen verscheen begin 2018 op SVT. Ik vermoed dat het enkele maanden daarna ook op Netflix te zien zal zijn. Nog even geduld dus!

Leuk weetje: ook de vierde en laatste reeks van The Bridge is grotendeels in Malmö opgenomen. Wie wil weten waar ze de eerste 3 reeksen opnamen vindt de meeste filmlocaties hier.

Vår tid är nu – The Restaurant

Wat een prachtige serie! Ik bekeek de reeks via SVT Play en wist eerlijk gezegd niet dat deze ook op Netflix stond. Gelukkig heb ik dan fijne lezers die me laten weten dat deze reeks nog ontbrak in dit lijstje 🙂

Het verhaal van Nina en Kalle staat centraal in deze reeks over een restaurant in het na-oorlogse Stockholm. Ik heb de 3 seizoenen in 2 weekends gebinchewatcht. Dat zegt veel. Het vierde seizoen is een kerstspecial en zal eind 2020 te zien zijn op SVT.

Modus

Dit is de laatste Zweedse misdaadreeks die ik bekeek. Ik schreef het hierboven al, de meeste Nordic Noir-series zijn te spannend voor mij. Zolang de rechercheurs zelf niet betrokken zijn of in gevaar zijn lukt het me nog maar in Modus komt de dader wel heel dicht bij Inger Johanne Vik en haar gezin. Nagelbijten dus!

Springfloden – Springvloed

Nordic Noir-serie waarin een studente aan de politie-academie een cold case moordzaak als studieopdracht krijgt. Ze ontdekt dat haar vader vroeger op het dossier werkte en raakt zelf ook helemaal in de ban.

Fjällbackamorden – Fjällbacka murders

Grappig want ik volgde de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg en haar familie al op Instagram voor ik deze detectiveserie gezien had. In deze reeks helpt de misdaadschrijfster Erica Falk haar man met het oplossen van de moorden in Fjällbacka, een dorpje niet ver van Göteborg (wat net als het Ystad van Wallander nu heel wat fans van de reeks over de vloer krijgt).

Camilla Läckberg haar (ex-)man is trouwens ook politie-agent. Waar zou ze de mosterd gehaald hebben?

Arne Dahl

Spannende misdaadreeks over een speciaal samengesteld team rechercheurs die de internationale criminaliteit moeten aanpakken. De rechercheurs groeien snel tot een hecht team. Mij is vooral bijgebleven hoe Kerstin Holm belt met haar smartphone. Misschien dat ik me op zoiets concentreer als het me anders te spannend wordt…

Johan Falk

Johan Falk komt terecht op de GSI, een speciale unit van de Zweedse politie. Al snel heeft hij zijn eigen informant, codenaam Lisa. Er zijn in totaal 15 films en ik denk niet dat ze allemaal op Netflix staan maar ze zijn zeker de moeite om te bekijken. Let wel: er vallen vrij veel doden en wordt lustig op los geschoten. Normaal gezien ‘not my cup of tea’ maar de knappe Johan Falk en het Zweeds maakt veel goed 😉

Midnight Sun

Het openingsbeeld van deze reeks is op mijn netvlies gebrand. De reeks speelt zich af in Kiruna. Na de moord uit het openingsbeeld volgen steeds meer mysterieuze verdwijningen en doden. De eerste dode blijkt een Fransman te zijn en dus komt de Franse politie-agente Kahina naar het Zweedse mijnenstadje. 8 leveringen lang blijft het even spannend en de afloop is uiterst verrassend.

Maria Lang Mysteries: Crimes of Passion

Update april 2020: momenteel niet op Netflix te zien.

Een detectivereeks die zich afspeelt in de jaren’50. Het koppel Puck en Eje helpt politieman Christer met het oplossen van verschillende misdaden. De eerste film (elke aflevering staat op zichzelf en duurt anderhalf uur) speelt zich af tijdens het Midzomerfeest. Als kijker denk je het te weten, maar ben je wel juist?
Op Netflix staat het onder thrillers maar zo beangstigend vond ik het niet. Het lijkt me eerder een goede whodunnit. Precies spannend genoeg voor mij om nog voor het slapen gaan naar te kunnen kijken.

Tjockare än vatten – Thicker than water

Update april 2020: momenteel niet op Netflix te zien.

Ik zag dat deze dramareeks nu ook op Netflix stond. Ik zag er in Zweden al een paar afleveringen van, zonder ondertitels. Het staat dus op mijn lijstje om nog eens opnieuw te kijken. In het kort: 3 broers moeten samenwerken om het gastenverblijf van de familie te redden. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot. Op Netflix kan je 2 seizoenen bekijken.

Annika Bengtzon: Crime Reporter

Update april 2020: momenteel niet op Netflix te zien.

De openingscène van deze misdaadserie neemt je mee naar het Nobeldiner. Zeker als je het stadshuis van Stockholm al eens bezocht hebt, ben je meteen mee in het verhaal. Journaliste Annika Bengtzon gaat op onderzoek uit. Elke aflevering is een apart verhaal maar natuurlijk zit het verhaal rond het persoonlijk leven van de hoofdrollen door alle afleveringen verweven.

Wallander

Update april 2020: momenteel niet op Netflix te zien.

De Wallander-reeks die op Netflix staat (of stond want ik vond het niet meer terug?) is niet de originele reeks maar de Britse remake. Ik heb dus niet verder gekeken 🙂 Maar als de taal er niet toe doet: de Britse Wallander is ook in Ystad gefilmd.

Bij deze een oproepje aan Netflix: zetten jullie de Zweedse Wallander ook eens in jullie aanbod aub?

30 grader i februari – 30 degrees in February

Update april 2020: momenteel niet op Netflix te zien.

De donkere winters doen veel Zweden kiezen voor een wintervakantie naar de zon. Thailand is daarbij een populaire bestemming. In de Zweedse dramareeks ’30 grader i februari’ volg je het verhaal van Kajsa, een moeder en haar 2 dochters die naar Thailand emigreerden, het verhaal van Glenn, een Zweed die verliefd wordt op een ladyboy en het verhaal van Majlis een oudere dame die er als duikgids gaat werken. Ik zag 2 seizoenen en in oktober raakte bekend dat er ook een derde seizoen zou komen. (Blijkbaar momenteel niet meer op Netflix?)

Blå ögon – Blue Eyes

Update april 2020: momenteel niet op Netflix te zien.

Een politieke thriller waarin niets is wat het lijkt. Elin Hammar ontdekt al snel dat niet iedereen (niemand?) te vertrouwen is als ze dieper graaft in de verdwijning van haar voorgangster Sarah Farzin. De Zweedse parlementsverkiezingen komen eraan en het spel wordt hard gespeeld. Na het zien van de reeks kan je bijna niet anders dan pleiten voor een verdraagzamere samenleving. En hopen dat de politiek niet echt zo in elkaar zit.

Bonusfamiljen – Bonus Family

Deze dramady gaat over een nieuw samengesteld gezin met alle problemen en belevenissen die daarmee gepaard gaan. Fans van het Eurovisiesongfestival zullen zeker Petra Mede herkennen. De actrice die de andere vrouwelijke hoofdrol speelt herken je misschien uit Arne Dahl. Los van de setting van een nieuw samengesteld gezin, is het ook erg herkenbaar. Iedereen kent wel iemand die op een van de personages lijkt. Ik hoop dat de andere seizoenen ook snel op Netflix komen 🙂

Delhi

Een driedelige reeks over Göran Borg, een man die het in Zweden niet meer ziet zitten en zijn leven over een andere boeg gooit. Hij trekt naar India om zijn leven een boost te geven.

Fallet

Een grappige politiereeks waarbij spraakverwarring de rode draad lijkt te vormen. In de openingsscène zitten ze een verdachte van de moord op Olof Palme op de voeten aan het drielandenpunt tussen Finland, Noorwegen en Zweden. Alsof dat nog niet genoeg is, duikt ook de Deense politie op. Momenteel staan er 8 korte afleveringen van een halfuurtje op.

Störst av allt – Quicksand

Een lezer tipte me deze 6-delige reeks. Quicksand is gebaseerd op een boek van Malin Persson Giolito en draait om een schietpartij op een eliteschool in Stockholm.

Beck

Beck is een Zweedse detectiveserie. De serie is gebaseerd op de verhalen van Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Het hoofdpersonage Martin Beck is een verzuurde maar een intelligente speurder. De vijftiger focust zich op zijn job en trekt zich van de vriendjespolitiek binnen zijn sector niet veel aan. Hij heeft het niet voor politiek. Wanneer je de zeven seizoenen allemaal wil bekijken, ben je een tijdje zoet.

Young Wallander

Verwacht in 2020

Een prequel/sequel op Wallander die eerder in mijn lijst vermeld staat. Het is een kersverse serie en zal dit jaar nog gepubliceerd worden op Netflix. De serie zal zich afspelen in het hedendaagse Zweden.

Snabba Cash – Easy Money

Verwacht in 2020

Snabba Cash is een Zweedse thriller die zich afspeelt in Stockholm. Drie arme studenten willen snel geld verdienen en komen die in verleiding van de drugshandel. JW raakt verliefd op een welgestelde dame. Om haar te verleiden en te imponeren heeft hij geld nodig. Hierdoor raakt hij, net als zijn 2 vrienden, verzeild in de wereld van misdaad en drugs. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken.

Welke Zweedse series of films op Netflix mag ik niet missen? Welke Zweedse series of films zouden jullie graag nog op Netflix zien verschijnen?

P.S. Vond je dit artikel interessant? Deel het dan zeker ook even op Facebook. Wedden dat je vrienden blij zullen zijn met enkele nieuwe tips voor Netflix? Je kan Take me to Sweden natuurlijk ook op Facebook volgen.

Pin it

Zweedse films op Netflix België
Zweedse films op Netflix België

Affiliate

9 gedachten over “Zweedse series op Netflix (in België)

  1. Vol ongeduld eigenlijk aan het wachten op seizoen drie van The Bridge. Ook leuk om weten dat er nog een vierde seizoen van komt.

  2. – 30 degrees in February de max he Heidi, ik vraag me af wat ze dan in seizoen gaan brengen

  3. Ik ben Frikjent (Acquitted) nu aan t bingen op Videoland. Daar vind je trouwens ook veel Scandinavische series!

  4. Ik persoonlijk vindt de Zweedse series zeer goed in elkaar zitten, in het begin denk je ……uh hoe zit dit en dat, maar alles wordt op een mooie manier duidelijk, de series die ik heb gezien tot nu toe zijn The Fall (nog steeds de beste) The Bridge (zeer goed) Midnight Sun (Super goed en verrassend) Case (Geweldige serie) Grenseland ( Spannend de moeite om te zien) Sorjonen (een van mijn favorietjes) Trapped ( ook een aanrader) The Cliff (Helaas weinig afleveringen maar goeie serie) Modus ( heel spannend heeft een beetje het sfeertje als The Fall) op dit moment zijn we Mammon aan het kijken ook deze is zeer de moeite waard!!

  5. Springfloden of Springvloed ook heel spannend. ( gebaseerd op de gelijknamige detectiveroman van Cilla en Rolf Börjlind )

  6. Hey Heidi, helaas zijn vele series/films intussen, anno 2019, niét meer te zien op Netflix… Een aantal andere zijn echter toegevoegd… “Quicksand”, “Beck”, “Morden i Sandhamn” zijn bijvoorbeeld ook heel goed!

    1. Bedankt voor deze update! Het aanbod wisselt regelmatig en soms komen films/series die nu niet meer op Netflix staan, nog terug. Ik zoek even een systeem om dat in dit artikel duidelijk te kunnen aanduiden. In de zomer ben ik zelf altijd even Netflix-loos 🙂

Reacties zijn gesloten.