Cadeautips voor Zweden-liefhebbers

Cadeautjes voor Zwedenliefhebbers

Binnenkort zetten we hier thuis de kerstboom op. Onder een kerstboom horen uiteraard pakjes. Liefst cadeautjes waar de persoon voor wie ze zijn ook echt iets aan heeft. Op zoek naar een leuk cadeau voor een echte Zweden-liefhebber? Take me to Sweden zet graag enkele ideetjes voor je op een rijtje.

Cadeautjes voor Zweden-fans

Boeken

Boeken zijn altijd een goed idee. Er zijn boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen dus je vindt zeker een boek dat bij de gelukkige wiens naam op het lotje staat dat jij getrokken hebt past. Liefhebbers van Nordic Noir kan je verrassen met de boekversie van hun favoriete reeks.

Wie Zweeds leert of geleerd heeft, zal vast erg blij zijn met de originele versie van En man som heter Ove of Hundraåringen. Ook tof voor wie Zweeds leert: een boek met ondertitels!

Geen grote lezer? Dan kan een boek dat aansluit bij de interesses toch nog een goed idee zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boek over lagom, een reisgids of een kookboek? De combinatie kan ook. In dit kookboek doet schrijfster Camilla Läckberg haar favoriete gerechten uit de doeken. Ook het boek ‘How to be Swedish‘ is een aanrader. Echt geen lezer? Probeer dan een dvd-box van zijn/haar favoriete serie.

Erop uit

Staat er binnenkort een winters tripje naar Zweeds Lapland op het programma? Een goede muts of thermisch ondergoed van merinowol zullen dan zeker geapprecieerd worden. Bij o.a. Decathlon vind je een ruim aanbod aan winterse kledij en accessoires.

De razend populaire rugzak Kånken van Fjällraven mag dan weer niet ontbreken om volledig tussen de locals op te gaan tijden je volgende citytrip naar Stockholm.

En uiteraard kan je een Zweden-fan ook plezier doen met een reisje naar Zweden!

Binnenshuis

Zweden dragen binnenshuis geen schoenen. Ze lopen blootvoets of op hun sokken. Hoewel de Scandinavische mode over het algemeen sober is, slaat het sokkenmerk Happy Socks met hun vrolijke motieven en kleurtjes erg goed aan.

In de webshop van Take me to Sweden vind je trouwens nog inspiratie voor leuke cadeautjes. Wat denk je bijvoorbeeld van een mok met het opschrift ‘Fika’ of ‘Stockholm’? Ook verkrijgbaar: kussens en dienbladen in Take me to Sweden-stijl.

Deze wanddecoratie met de kaart van Zweden krijgt vast een ereplaatsje in de woonkamer van de Zweden-liefhebber. En met een cadeaubon of interieuraccessoire uit Ikea scoor je vast ook.

Op mijn verlanglijstje staat een wollen dekentje van Klippan, zoals deze hier. En hoe leuk zijn deze pyjama’s met Dalapaardjes? Voor buiten lijkt zo’n vogelhuisje in de stijl van een Zweedse stuga echt helemaal de max.

Nog meer inspiratie nodig? Kubb, een ladderspel uit Zweden,… zijn hier ook veel gespeelde spelletjes.

Smaakmakers

Wist je dat elk Zweeds huishouden een of meerdere kaasschaven heeft? Lijkt ons ook wel een origineel cadeau! En mocht je de komende weken nog een reisje naar Zweden gepland hebben, dan kan je daar ook lekkere kerstcadeaus kopen zoals KEX, lakrits of andere lekkernijen uit Zweden.

Wellness-at-home

De Zweden kiezen vaak voor natuurlijke en milieuvriendelijke producten. Ik ben persoonlijk echt fan van LA:Bruket. Qua make-up kies ik liefst voor Estelle & Thild.

Voor de kleine Zweden-fans

Kleine Zweden-fans springen vast een gat in de lucht met dit boekje of een boekje van Pippi Langkous. Je denkt bij een kerstcadeautje misschien niet meteen aan een buitenspel maar het is zoals de Zweden zeggen: er is geen slecht weer, alleen slechte kledij. Dat Kubb-spel kan je dus gerust nu geven en zorgt voor plezier het hele jaar rond.

Kerstkaartjes

Stuur een Zweden-liefhebber een leuk kerstkaartje met ‘God Jul’ op. Wedden dat je zal scoren?

Julkalendern Take me to Sweden

Adventskalenders (julkalender) zijn erg populair in Zweden. Je kent ze wel, de kalenders waar je elke dag een luikje mag openen en waar elke dag een leuke verrassing achter zit! Er zijn talrijke variaties van te bedenken. Met een adventskalender is het leuk aftellen tot kerst.

Take me to Sweden - Julkalendern

Pin it

Cadeautjes voor Zwedenliefhebbers

Affiliate