Boekenreview: De Keukenprins van Mocano – Reis naar het Hoge Noorden

jeugdboek Hoge Noorden - Lannoo

Toen Lannoo me vertelde dat ze een jeugdboek hadden waarbij de personages naar Zweden reizen, dacht ik meteen aan Kamiel van Kids en Trips. Kamiel leest enorm graag én is fan van Zweden. Vorig jaar mocht hij samen met zijn mama op persreis naar West-Zweden. Als je hem achteraf vroeg waar hij graag wou wonen, in Costa Rica of in Zweden, koos hij Zweden! Hij leek me dus de geknipte persoon om dit boek te lezen voor een boekenreview op Take me to Sweden.

De keukenprins van Mocano

Dat deze boeken echt iets voor Kamiel waren, had ik blijkbaar goed ingeschat. Kamiel las het boek in één avond uit! Hij was ook al fan van de boeken van de Waanzinnige Boomhut en omdat hij zo enthousiast was over De keukenprins van Mocano kochten zijn ouders meteen de hele reeks voor hem!

Kamiel van Kids&Trips leest Hoge Noorden

In De Keukenprins van Mocano staat Max (voluit: Maximiliaan Leeuwenhart de Prins) centraal. Hij woont in een kolossale gevangeniskeuken en beleeft heel wat spannende avonturen. De boeken zijn geschikt voor lezertjes vanaf 8 jaar. De tekst wordt afgewisseld met prentjes.

Het derde boek in de reeks gaat over een reis naar het Hoge Noorden. Wanneer Kokkie een postkaart ontvangt met daarop alleen maar de zin ‘våder is verløren’, is het hek van de dam. Kokkie is vastbesloten om naar het Høge Nøørden te reizen, om haar verdwenen vader op te sporen. Max en Trixie gaan met haar mee. Een razend spannend en dolkomisch verhaal vol vikingen, elanden en smørrebrød.

Wat vond Kamiel nu van De keukenprins van Mocano – Reis naar het Hoge Noorden? Kamiel vond de drie boeken superspannend en kon niet stoppen met lezen! Hij vond het superleuk om lezen, vooral de elanden Balder en Ludde vond hij grappig. “Het was spannend om te lezen hoe ze door het wolvenbos moesten trekken om de papa van Kokkie terug te vinden. Het was zo spannend dat ik niet kon stoppen met lezen!”

Het boek De keukenprins van Mocano – Reis naar het Hoge Noorden‘ is uitgegeven bij uitgeverij Lannoo en kost 12,50 euro. 

Affiliate

Disclaimer: ik kreeg een persexemplaar toegestuurd maar Kamiel gaf zijn eerlijke mening.