L:A Bruket, mijn favoriete Zweedse merk

Toen ik bij Prince van Orangiën logeerde, ontdekte ik dit Zweedse merk. De verzorgingsproducten in de badkamer waren er allemaal van L:A Bruket. Elke keer ik de typische citroengrasgeur ruik, denk ik terug aan die zomerse dagen in Stockholm. L:A Bruket is ondertussen een van mijn favoriete merken geworden en ook in mijn badkamer thuis terug te vinden.

LA Bruket (2)

Het verhaal van L:A Bruket

L:A Bruket spreek je eigenlijk uit als Lilla Bruket (kleine fabriek). Het merk vindt zijn oorsprong aan de Zweedse westkust, in het kuststadje Varberg en in de traditionele spa-cultuur die er heerst. De zee was en is de inspiratiebron. Tegelijk willen ze met hun producten de huid beschermen tegen de invloed van de zilte lucht en de soms snijdende wind aan de kust. Ik zie wel waarom ik zo in het merk vind! Ze gebruiken enkel organische en milieuvriendelijke producten. Ook besteden ze veel aandacht aan herbruikbare verpakkingen. Zo kan je navulverpakkingen kopen voor hun geurkaarsen.

LA Bruket (3)

Het minimalistische design van de verpakkingen is, naast hun duurzame en mariene insteek, nog een reden waarom ik zo van dit merk hou. Naast verzorgingsproducten en geurkaarsen hebben ze ook linen water (met een heerlijke lavendelgeur) en zelfs afwasmiddel in hun aanbod.

De concept store op Södermalm

LA Bruket (1)

L:A Bruket heeft een kleine concept store in de befaamde Sofo-wijk op Södermalm. Je vindt er het hele assortiment van dit Zweedse merk. De medewerkers staan je met raad en daad bij en kunnen je alles over de producten vertellen. De setting is minimalistisch en helemaal in de sfeer van het merk. Een must visit!