Zweedse films op Netflix (in België)

Met Netflix haal je de wereld binnen. Hou je van Zweedse films? Dan zal je met onderstaand lijstje Zweedse films op Netflix in België zeker je hart kunnen ophalen. Er is trouwens ook een lijstje met Zweedse series die je op Netflix kan vinden!

In deze lijst ga ik uit van de films die je via Netflix in België kan/kon zien. Vaak is dit vergelijkbaar met het aanbod van Zweedse films op Netflix in Nederland. Zie je nog een film die niet in het lijstje staat? Laat het dan zeker even weten! Ik doe mijn best om het lijstje zo up-to-date mogelijk te houden. Veel kijkplezier!

Zweedse films op Netflix

De Millenium-trilogie

Wellicht ben ik één van de weinige personen die deze boeken nog niet gelezen heeft? De films bekeek ik vorig jaar op Netflix. Ik vrees dat mijn mening hier haaks staat op die van de meeste mensen die de films gezien hebben of het boek gelezen hebben maar dit was mijn ding niet. Ik kan er niet direct de vinger op leggen waarom precies. Het verhaal zit goed in elkaar en het is schitterend geacteerd maar het raakte me niet.

Update april 2020: Jammer genoeg is de trilogie voorlopig niet meer te zien op Netflix.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Dit was het eerste Zweedse boek dat ik las. Het boek Hundraåringen is echt schitterend! Zoals wel vaker is het boek beter dan de film maar ik bekeek de film met plezier al een paar keer. Het gaat om een honderdjarige man die op de dag van zijn 100ste verjaardag uit het rusthuis ontsnapt. In zijn vlucht neemt hij een reiskoffer mee. Wat volgt is een avontuurlijke tocht door Zweden, afgewisseld met flashbacks uit zijn uitzonderlijke leven. Verre van realistisch maar dat moet ook niet altijd. Het succes van het boek en de film zorgde voor een opvolger ‘De 101-jarige man’ die nu ook op Netflix te zien is.

Kyss mig – Kiss me

Deze film uit 2011 gaat over Mia die verliefd wordt op haar toekomstige stiefzus.

Update april 2020: Jammer genoeg is deze film voorlopig niet meer te zien op Netflix.

Snabba Cash

Spannende film die je meeneemt naar het maffia-milieu.

Update april 2020: Jammer genoeg is deze film voorlopig niet meer te zien op Netflix. Binnenkort zal de gelijknamige serie te zien zijn.

Jag älskar dig – I love you

Film over een koppel dat midden in een echtscheiding zit. Doet beetje denken aan Bonusfamiljen. Alleen al de moeite voor de ongelooflijk mooie beelden van Stockholm. Echt, Stockholm is zo’n prachtige stad en deze film doet de Zweedse hoofdstad alle eer aan. Ik wil terug naar Stockholm! Elke keer weer 😉

The Square

Deze dramedy uit 2017 met top-actrice Elisabeth Moss staat sinds kort op Netflix. Naast Elisabeth Moss speelt de Deen Claes Bang de hoofdrol. Hij won voor deze rol de European Film Award voor beste acteur. Deze 2 toppers in een satirische film op de culturele elite in Stockholm is ideaal voor een gezellig avondje in de zetel!

Pin for later

Zweedse films op Netflix (in België)