Straat in de kijker: Magasinsgatan Göteborg

Magasinsgatan Göteborg

Als ik de vraag krijg waar je in Göteborg moet zijn om te shoppen en voor hippe restaurantjes, denk ik meteen aan Magasinsgatan. Deze straat ligt centraal in de binnenstad (Inom Vallgraven) van Göteborg. Magasinsgatan is maar liefst 475 meter lang en loopt helemaal van Lilla torget tot aan het kanaal waar het na de Viktoriabrug overloopt in de Viktoriagatan. De straat kruist ook shoppingsstraten zoals Drottninggatan, Kyrkogatan, Kungsgatan en Vallgatan.

Interessant weetje voor de Nederlanders: de straat heette tussen 1621 en 1639 Arentsgatan, naar de Nederlandse voorman Jan Aertsen (Johan Arends) die betrokken was bij de bouw van de stad. De huidige naam verwijst naar een magazijn (magasin in het Zweeds) dat in deze straat lag.

De buurt van Magasinsgatan is dus vooral gekend voor de hippe shoppingadresjes en de trendy restaurants. Je vindt er vaak ook foodtrucks. De focus van de foodtrucks ligt meestal op duurzaamheid (lokale producten) maar ook wereldkeuken.

Onderstaand overzicht met enkele adresjes uit Magasinsgatan is zeker niet volledig maar het zijn een paar toppers die mij opvielen en bijbleven:

Artilleriet

Wat een prachtige interieurwinkel! Artilleriet heeft een ruim aanbod design. Ze noemen hun aanbod zelf eclestisch. Het assortiment bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde mix van klassieke vintage en innovatief design van overal ter wereld. Je vindt er bekende en minder bekende merken uit Nederland, Frankrijk en Denemarken.

Naast Artilleriet ligt ook nog hun concept store The Kitchen waar ze focussen op duurzame gebruiksvoorwerpen voor de keuken. Een must voor de gepassioneerde chefkok!

Da Matteo

Even pauzeren tussen het shoppen door? Dan is da Matteo een goede plek voor fika. Er hangt een leuke vibe en de taartjes zijn lekker. Meer moet dat niet zijn.

Grandpa

Grandpa heeft ook vestigingen in o.a. Malmö en Stockholm en ik schreef er hier al eerder over. Een adresje waar ik altijd graag binnenspring.

Nog meer adresjes

Street art in Magasinsgatan

Het werk dat je op de eerste foto van dit artikel kan zien, maakt deel uit van het kunstenfestival ArtScape dat in de zomer van 2016 in Göteborg plaats vond. De artiest is Hueman. Haar kunstwerk Twins kan je vinden bij Magasinsgatan 17.

In de buurt

Logeeradresjes in de buurt

Booking.com

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Magasinsgatan Göteborg