Van Stenpiren naar Lindholmspiren

De Göta stroomt door Göteborg en splitst de stad als het ware. Er zijn slechts 2 bruggen en om vlot van de ene oever naar de andere te gaan, kan je best de boot nemen. De ferry tussen Stenpiren en Linholmspiren kan je zelfs gratis nemen. Een handige en leuke manier om ook de overkant van de rivier eens te verkennen.

Stenpiren

Stenpiren is een pier aan Skeppsbroplatsen, aan de rand van Vallgraven – de oude binnenstad van Göteborg. Deze pier werd gebouwd in 1844–1845. Sinds 2015 is Stenpiren een echt verkeersknooppunt. Naast ferries komen hier ook bussen en trams toe.

Stenpiren-Lindholmspiren (4)

Lindholmspiren

Lindholmen ligt aan de overkant van de Göta-rivier en is een deel van Hissingen, het grootste eiland van Zweden. Hier liggen heel wat grote bedrijven waaronder een lokale afdeling van SVT, de Zweedse televisie. Campus Lindholmpiren is een rond, rood gebouw (ook wel Kuggen genoemd) dat meteen in het oog springt.

Stenpiren-Lindholmspiren (2)

Van Lindholmspiren kan je langs het water helemaal tot in Eriksberg wandelen. Zeker een bezoekje waard!

Gratis met de ferry van Stenpiren naar Lindholmspiren

De Älvsnabben ferry vaart van Lilla Bommen naar Klippan en dit via Stenpiren, Lindholmspiren, Slottsberget en Eriksberg. Met de Älvsnabbare ferry vaar je mee van Stenpiren naar Lindholmspiren en omgekeerd. Dit stukje tussen Stenpiren en Lindholmspiren is gratis. Even opletten op welke boot je stapt, kan je enkele euro’s uitsparen.

Stenpiren-Lindholmspiren (3)

De Älvsnabbare ferry vaart elke 8 minuten (tussen 7u ’s morgens en 18u ’s avonds) en brengt je in 6 minuten naar de overkant van het water.

Stenpiren-Lindholmspiren (1)

Bekijk hier het fotoverslag van mijn winterse wandeling langs Lindholmen & Eriksberg.