Ontpannen in Slottsskogen (Göteborg)

Slottsskogen Göteborg

Aan de rand Göteborg vind je een gigantisch park, Slottsskogen (137 ha!). Dit is de perfecte plek om te ontspannen en het bruisende stadsleven even achter je te laten. Hier komen de locals wandelen, sporten en gewoonweg genieten. Kinderen leven zich uit op een van de vele speelpleintjes of gaan gezellig diertjes kijken. Er zijn verschillende sportvelden en grote grasvelden waar je op zonnige dagen families en vrienden ziet samentroepen om van het zonnetje te genieten en te picknicken. Er zijn restaurantjes en terrasjes.

Ook het muziekfestival Way Out West wordt hier georganiseerd. Onnodig te zeggen dat dit een van de favoriete plekken is van de locals om hun vrije dagen door te brengen of tijdens de lunchpauze/na het werk even te komen verpozen en genieten.

Slottsskogen bestaat al sinds 1874. Het bos dat hier lag behoorde toe tot het koninklijke Älvsborgs Slott, waar het ook zijn naam aan te danken heeft.

Dieren kijken in Slottsskogen

  • Zeehondjes in Slottsskogen Göteborg
  • Zeehondjes in Slottsskogen Göteborg
  • Zeehondjes in Slottsskogen Göteborg

Je hoeft in Göteborg niet buiten de stad om oog in oog te staan met elanden. In Slottsskogen wonen typisch inheemse dieren die je gratis kan bezoeken. Er is een zeehondenbassin. Je kan er pinguïns zien en ook de elanden, Gotland pony’s en nog tal van andere dieren hebben er hun ruim verblijf. Van april tot oktober kan je in Slottsskogen ook naar een kinderboerderij.

Slottsskogen in de winter

Praktische info

Hoe bereik je Slottsskogen?

Slottsskogen ligt net buiten het centrum van Göteborg. Ik ben te voet tot hier gewandeld via Skansen Kronan en Haga. Daar wandel je ongeveer een halfuurtje op.

Je kan er ook vlot met het openbaar vervoer geraken. Als je vanuit het stadscentrum komt, zijn de haltes Botaniska Trädgården of Linnéplatsen het best gelegen. Als je vanuit het westen komt, stap je best af aan de halte Majvallen.

Kom je met de wagen, dan zijn er ten zuiden van het park enkele parkings te vinden.

Adres: Slottskogspromenaden, Göteborg

In de buurt

Logeeradresjes in de buurt

Booking.com

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Slottsskogen Göteborg
Slottsskogen Göteborg