Da Matteo, fika in Göteborg

Een van de eerste adresjes op mijn lijstje toen ik voor het eerst in Göteborg was, was Da Matteo. Deze koffiebar stond in vele lijstjes hoog aangeschreven en leek me de perfecte plek om even op te warmen tussen het citytrippen door.

Da Matteo - Göteborg (1)

Hipster

Da Matteo is duidelijk een populaire plek. Het was even zoeken naar een vrij tafeltje. Uiteindelijk vonden we 2 lege krukjes aan de lange tafel. Het interieur was Scandinavisch qua inrichting en had een hoog hipstergehalte, hoewel het andere gedeelte me persoonlijk wat gezelliger leek.

Fika

Geen fika zonder zoetigheid en daar heb je bij da Matteo ook volop keuze uit. Kiezen was mogelijks het enige minpunt van Da Matteo. Zoveel keuze! Nadat je eerst gekozen hebt welke koffie, chocomelk, thee of sapje je wilt, restte ons nog de keuze welk gebak. Het zag er allemaal lekker uit! Ook de koffie wordt alom geprezen. Niet onbelangrijk voor coffee addicts!

Terras

Buiten was ook een terras. Hoewel het bitterkoud was, zaten hier toch ook enkele mensen van hun koffie te genieten. Ik kon me zo al voorstellen hoe gezellig het er op een zomerse dag moet zijn. Da Matteo ligt in de gekende Magasinsgatan en is dus een perfecte stop tussen het shoppen door.