Jubileumsparken in Frihamnen, Göteborg

Sauna Jubilieumsparken

In 2021 viert Göteborg zijn 400ste verjaardag en voor die gelegenheid leggen ze een ontmoetingsplaats aan bij Frihamnen. Toen ik er in 2018 was, hadden ze enkele tijdelijke constructies opgezet waarvan een deel permanent zouden blijven. Een van de attracties is een sauna in de vorm van een olifant (ik zie er toch een olifant in), ontworpen door architentenbureau Raumlaborberlin. Verder was er ook een openluchtzwembad en een skatepark, speelplein, terrasjes,…

Skatepark Jubileumparken

Gratis sauna

De openbare sauna in Jubileumsparken is een spectaculair gebouw gemaakt van gerecyclede materialen. Iedereen kan gratis gebruik maken van deze ‘bastu‘. Je hebt er een prachtig uitzicht op de rivier. De sauna is in 2014 gebouwd door de inwoners van Göteborg samen met architecten van Raumblabor Berlin.

Op dit moment is de sauna helaas niet beschikbaar vanwege de aanleg van de eerste vaste delen van het park. Het goede nieuws is dat de sauna wel onderdeel blijft van Jubileumsparken.

Hoe bereik je Jubileumsparken?

Ik wandelde via Nordstan en Läppstiftet over de brug naar Frihamnen. Daar wandelde ik bijna 45 minuten over. Met het openbaar vervoer ben je er in 10 minuutjes.

Adres: Lundbyvassen, Göteborg

Openingstijden

Tijdelijk gesloten

In de buurt

  • Leilas Bageri
  • Nordstan
  • Padel Arena Frihamnen

Logeeradresjes in de buurt

Booking.com

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!