Nordiska Museet in Stockholm

Nordiska Museet

Een van de meest indrukwekkende gebouwen van Djurgården is het gebouw van Nordiska Museet in renaissancestijl. Dit museum herbergt verschillende tentoonstellingsruimtes waar je alles over de Zweedse cultuur van de middeleeuwen tot nu kan ontdekken.

Het was Artur Hazelius die ook de oprichter was van het vlakbijgelegen Skansen was, die het initiatief nam voor Nordiska Museet. De huidige slogan van het museum ‘Känn dig själv’ is ook van diezelfde Hazelius. In de collectie zijn ook ruim 8000 voorwerpen te vinden met een link naar de geschiedenis van de Sami. Verder beschikt Nordiska museet over een grote collectie kledij, juwelen en designobjecten die de Zweedse cultuur doorheen de jaren illustreren.

Naast de tentoonstellingsruimtes vind je in Nordiska Museet ook een gezellige cafetaria, een uitgebreide bibliotheek en een speelruimte voor kinderen. Tijdens de kerstperiode zetten ze een grote kerstboom in Nordiska. Zeker de moeite om dan eens te gaan kijken!

Knutsdagen - Julgransplundring

Het gebouw

De grote hall is, na Globen, de grootste niet-kerkelijke ruimte van Zweden. De hall is 126,5 meter lang en 24 meter hoog. Het project zou oorspronkelijk zelfs 4 keer zo groot worden maar door geldgebrek hebben ze dit moeten bijstellen.

Praktisch

Nordiska Museet is dagelijk open. Op dinsdagen tussen oktober en mei is er tussen 13u en 17u gratis toegang. Anders kost een ticket 100 kronen (ongeveer 10 euro) voor volwassenen. Tot 18 jaar is er sowieso gratis toegang. De toegang is ook inbegrepen in de Go City Stockholm All Inclusive Pass.

De meest recente info vind je op hun website.

Adres: Djurgårdsvägen 6-16, Stockholm

Tips in de buurt

Tip: Nordiska Museet heeft ook een satelliet, op een uurtje rijden van Stockholm: Julita Manor.

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Nordiska Museet Stockholm