Saturnus: de grootste kanelbullar van Stockholm

Stockholm telt ontelbaar veel leuke adresjes. Vandaag neem ik jullie mee naar Östermalm. Vlakbij Stureplan vind je Café Saturnus. In Saturnus voel je je een beetje in een Frans café. Het is een populair adresje bij zowel locals als toeristen en het is er altijd wat drummen voor een plekje. Saturnus is vooral gekend voor hun grote kanelbullar of kaneelbroodjes.

Saturnus (8)

Grote kanelbullar

Saturnus (1)

Doordat Saturnus dus bekend staat als de zaak waar je de grootste kanelbullar van Stockholm vindt, zit de zaak vaak afgeladen vol met toeristen die op zoek zijn naar die grote kaneelbroodjes. Hoewel sommigen ze ook bestempelen als de lekkerste kanelbullar van Stockholm, vind ik het zelf een beetje overrated. Het interieur en de gezellige sfeer vind ik wel een goede reden om naar Saturnus af te zakken.

Saturnus (3)

Naast fika (denk taart, kanelbullar, koffie,…) kan je bij Saturnus ook terecht voor ontbijt, lunch en een licht diner (ze zijn open tot 20u). Alle producten zijn vers en de gerechten worden dagvers klaargemaakt. ’s Middags kan je ook kiezen voor een dagschotel of een dagens rätt waarbij ook brood en een salad bar inbegrepen zijn.

Saturnus (7)

Praktisch

Saturnus (10)

Elke weekdag open van 7u ’s morgens tot 20u ’s avonds. Tijdens het weekend open van 8u tot 19u. Reserveren is niet mogelijk.

Adres: Eriksbergsgatan 6, Stockholm

In de buurt