Uniek boothotel: Prince van Orangiën

Slapen op het water: Prince van Orangiën

Prince van Orangiën is een stijlvol boothotel bij Beckholmen (Djurgården) dat deel uitmaakte van Oaxen Krog & Slip. Deze voormalige rivierboot is knap omgebouwd tot boetiekhotel met 6 kamers.

Update 2023// Het is momenteel niet duidelijk of dit boothotel nog te boeken is. Het restaurant waartoe het behoorde veranderde van eigenaars.

Uniek boothotel in Stockholm

Prince van Orangiën is telt 6 kajuiten waaronder 3 suites met privé-badkamer. De 3 kleinere kajuiten delen een luxueuze badkamer. De gasten hebben ook toegang tot het gezellig salon en het dek. Er is wifi aanwezig maar deze werkt niet overal even goed. Het is een klein hotel met een persoonlijke bediening. Je voelt je er meteen thuis! De eigenaars en hun personeelsleden staan ook altijd voor je paraat.

Prince van Orangiën

In de badkamer vind je producten van het gekende Zweedse merk LA:Bruket. Je kan deze producten ook ter plekke kopen. Iets wat ik alleen maar kan aanraden (als je geen vloeistofbeperkingen hebt voor je bagage) zo heb je thuis ook de geur van je citytrip en komen de mooie herinneringen bij elke douchebeurt terug naar boven! Ik koop nog altijd de producten met citroengrasgeur en denk dan elke keer weer aan mijn tijd op Prince van Orangiën!

Ontbijt op het dek

Het ontbijt wordt bij mooi weer op het buitendek geserveerd. Er is yoghurt met fruit en zelfgemaakte granola, een broodassortiment met diverse confituren, versgeperst sap, koffie en gekookte eitjes voor de liefhebbers.

Prince van Orangiën stelt gratis fietsen ter beschikking van de gasten. Handig want Stockholm is echt een fietsvriendelijke stad. Je kan het natuurlijk ook op een fietstochtje op Djurgården houden. Of ga eens rond het eiland joggen zoals ik deed.

De geschiedenis van de Prince van Orangiën

De Prince van Orangiën heeft, zoals de naam al doet vermoeden, Nederlandse roots. Het 35 meter lange schip werd in 1935 gebouwd op een werf in het Nederlandse Gendt. Het was oorspronkelijk de woning en het kantoor van een vooraanstaande reder die heel Europa rond voer. Wat later kwam het schip in Belgische handen en deed het dienst als riviercruiseboot op de Maas. In 2008 vond de Prince van Orangiën een nieuwe thuis in Zweden.

Praktisch

Hoe bereik je boothotel Prince van Orangiën? 

Aangezien Djurgården slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen telt, is het best om met het openbaar vervoer naar dit hotel te komen. Tram 7 (halte Skansen) brengt je tot vlakbij het hotel. De Prince van Orangiën zit een beetje verstopt en ligt aan het bruggetje dat Beckholmen met Djurgården verbindt.

Adres: Beckholmsvägen 26, Stockholm

Oaxen Krog & Slip

Boek je kamer

Prijzen voor de kleine kajuiten starten vanaf 2000 SEK (ongeveer 200 euro) voor 2 personen, ontbijt inbegrepen. De grote kajuiten kosten ongeveer 330 of 360 euro per nacht. 10% korting als je 2 of meer nachten reserveert.

Andere hotels in de buurt

Booking.com

In de buurt

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!