Hemmakväll, van videotheek tot snoepwinkel

Hemmakväll

Wist je dat huurfilms in Zweden nog lange tijd erg populair waren? De winkelketen ‘Hemmakväll’ had daar veel mee te maken. Ik vertelde eerder al over fredagsmys en lördagsgodis. Wel, Hemmakväll past helemaal binnen dat concept.

Lange rij in Hemmakväll

Videotheek

Een gezellig avondje thuis, we kunnen daar allemaal wel eens van genieten. In Scandinavië zijn ze specialisten als het gaat om het thuis gezellig te maken. Denk maar aan het hype-woordje ‘hygge’. De Zweden hebben met ‘mys’ een vergelijkbaar woordje.

Hemmakväll

Een gezellige avond thuis (hemmakväll = een avondje thuis) begint voor veel Zweedse gezinnen met een bezoek aan de gelijknamige winkel. Ze kiezen er enkele films en uiteraard ook de nodige versnaperingen zoals snoepjes, chips, nootjes,… Je vindt er eigenlijk alles om het thuis gezellig te maken voor een avondje film.

Hemmakväll

Hemmakväll speelt in op het verlangend uitkijken naar een avondje thuis. De keten groeide uit verschillende lokale zaken die zich als ‘Videomix’ verzamelden. In 2008 gingen ze verder onder de huidige naam.

Tip: act like a local en breng een bezoekje aan deze typisch Zweedse winkel! Je vindt het dichtstbijzijnde filiaal op hun website.

Snoepwinkel

Hemmakväll

Met de komst van Netflix en consoorten moest ook Hemmakväll zich aanpassen. Hoewel ze in hun meeste filialen nog altijd filmverhuur hebben en dvd’s verkopen, openden ze ondertussen enkele concept stores die enkel op snoep, drankjes en bijpassende cadeautjes gericht zijn.

Pin for later

Hemmakväll, van videotheek tot snoepwinkel