Musikhjälpen

Musikhjälpen

Net als in België (en Nederland) organiseert de Zweedse radio tijdens de laatste weken van het jaar een goede doel-actie. In Zweden heet het ‘Musikhjälpen’. Het concept is vergelijkbaar met het Glazen Huis van Stubru waar destijds elk jaar 3 presentatoren gedurende 144 uur opgesloten werden en radio maakten. De presentatoren krijgen er heel de week ook geen vast voedsel. Wist je trouwens dat het concept origineel uit Nederland komt met ‘Serious Request’?

Musikhjälpen wordt sinds 2008 elk jaar in een andere Zweedse stad georganiseerd. De eerste jaren was het afwisselend Malmö en Göteborg. Het wordt uitgezonden op P3 en via SVT/SVT Play. Elk jaar zamelen ze geld in voor een ander thema en een ander goed doel. Vaak heeft het goede doel iets met kinderen in nood te maken.

Musikhjälpen

Musikhjälpen 2020

Net als alles dit jaar zal ook Musikhjälpen er dit jaar een beetje anders uit zien. In 2020 zou Norrköping de gaststad voor Musikhjälpen zijn. Ondertussen is beslist om de uitzending vanuit een studio te houden, omwille van de coronamaatregelen. Van 14 tot 20 december 2020 zenden ze heel de dag en nacht door uit. Het thema dit jaar is: ‘Ingen människa ska lämnas utan vård.’, dat iedereen toegang tot zorg moet krijgen.

Benieuwd of ze dit jaar het record van 2019 kunnen verbreken toen ze maar liefst 5,57 miljoen euro inzamelden.

Lees meer op de website van Sveriges Radio (in het Zweeds).

Pin it!

Musikhjälpen