Café Kladdkakan in Gamla Stan (Stockholm)

Café Kladdkakan Stockholm

Wat doe je als je al een halve middag aan het rondwandelen bent in de stad en er een hongergevoel (of was het eerder goesting?) opsteekt? Als je dan in Gamla Stan in Stockholm bent, dan spring je gewoon even binnen in een cafeetje voor fika!

In de Stora Nygatan in Gamla Stan was ik eerder al een paar keer bij Café Kladdkakan gepasseerd. Nu moet je weten dat kladdkaka zowat mijn favoriete gebak is. Bovendien had ik al veel goeds gehoord over Café Kladdkakan en stond het op mijn lijstje met te bezoeken adresjes.

Homemade lemonade

Het was dus vrij snel beslist dat mama en ik even zouden uitrusten bij Café Kladdkakan. Mijn moeder bestelde op mijn aanraden een stuk prinsessentaart en zelf liet ik me verleiden door de Bounty-taart. Zoetigheid gaat er bij ons allebei altijd goed in dus ook hier alleen maar positieve kritiek. Ik proefde er  van de huisgemaakte limonade en vond dit zeker een voltreffer. Met huisgemaakte limonade moet je soms wat geluk hebben. Ik heb die graag vrij zoet maar soms doen ze er zoveel ijsblokjes bij dat de smaak half wegvalt. Dat was hier gelukkig niet zo.

We hadden geluk dat het aangenaam weer was om op het terrasje te zitten maar ook binnen zag het er fijn zitten uit. Naast fika kan je bij Café Kladdkakan ook terecht voor lunchgerechtjes en een licht diner. Café Kladdkakan ligt in een van de meest toeristische straten van Stockholm. Toch vinden ook Stockholmers nog de weg naar Café Kladdkakan en da’s toch vaak een goed teken.

Praktisch

Café Kladdkakan Stockholm

Hoe bereik je Café Kladdkakan?

Als je van Norrmalm te voet naar Gamla Stan wandelt via Vasabron en Riddarhusgränd, wandel je zo Stora Nygatan (letterlijk: de Grote Nieuwstraat) in. Café Kladdkakan ligt wat verderop aan je rechterkant.

Kom je via Södermalm en Slussen, neem dan Kornhamnstorg en ga zo naar Stora Nygatan.

Kies je het openbaar vervoer dan is de halte ‘Gamla Stan’ de dichtstbijzijnde halte.

Adres: Stora Nygatan 32, Gamla Stan (Stockholm)

Openingstijden

Café Kladdkakan is op weekdagen open van 8u tot 17u. In het weekend zijn ze open van 10u tot 17u.

In de buurt

Waar stop jij graag voor fika?

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Café Kladdkakan Stockholm