Quality Hotel Globe in Stockholm- hotelreview

Hotel Quality Globen - Stockholm

Flashback naar mei 2016. Stockholm is gaststad voor het Eurovisiesongfestival en ik heb tickets voor de Grand Final! De zoektocht naar logies was niet simpel. Heel wat hotels hadden kamers geblokkeerd voor de internationale delegaties die naar Stockholm zouden afreizen, andere hotelkamers bleken plots 3x zo duur. Lang verhaal kort: ik boekte uiteindelijk in een jeugdherberg op een slaapzaal waar ik na nog geen half uur, laat op de avond, weer wegliep omdat het echt niets voor mij was. Er was niet eens plaats om mijn koffer te openen. Booking bracht me uiteindelijk bij Quality Hotel Globe.

Eurovisiesongfestival

Quality Hotel Globe ligt vlakbij de Stockholm Globe Arena of Globen zoals de Stockholmers de evenementenzaal ook noemen. Er is vanuit het hotel zelfs een directe doorgang naar Globen. De taxi zette me een blokje verder af. Door het hele Eurovision-gebeuren mocht hij niet dichter rijden.

Aan de receptie werd ik hartelijk ontvangen en kreeg ik meteen een vriendelijke verontschuldigende waarschuwing: er zou dat weekend wel wat leven in het hotel zijn omwille van het Eurovisiesongfestival. Wat bleek nu? De meeste delegaties sliepen in Quality Hotel Globe! De enige reden waarom ik nog een vrije kamer in het hotel had kunnen bemachtigen was omdat één van de landen die in het hotel sliepen de finale niet gehaald hadden. De receptionist vertelde er nog bij dat enkele van de kansmakers ook in het hotel sliepen. Ik mocht me dus nog aan één of meerdere afterparty’s verwachten. Zo verontschuldigend de receptionist het zei, zo blij was ik met dit toeval en de dure kamerprijs was snel vergeten!

Eurovisiesongfestival Stockholm

Zo komt het dus dat ik met de mannelijke helft van het presentatorsduo in de lift stond. We sliepen blijkbaar op dezelfde verdieping. ’s Morgens aan het ontbijt herkende ik een aantal artiesten en op de afterparty in de bar liep ik Christer Björkman (van de Zweedse delegatie) tijdens het lijf. De Poolse Polinova hield in de lobby ook een kleine afterparty. Enfin, een hele belevenis!

Quality Hotel Globe

Ik had een fantastische ervaring in Quality Hotel Globe. Het contrast met de slaapzaal in de hostel kon niet groter zijn: een zacht dubbelbed, een heerlijke design-stoel die ik wel vaker zag bij hotels van de Nordic Choice-keten (ik schreef het hier eerder al: ik wil thuis ook graag zo’n zetel!) en een luxueuze badkamer met alles wat je nodig hebt.

Quality Hotel Globe is een vrij recent hotel en de lobby voelt ook gezellig en stijlvol aan. Het ontbijt is niet speciaal – maar misschien ben ik ondertussen al zo verwend en gewend aan de hotelontbijten dat ik niet snel meer enthousiast word. Beneden is ook een restaurant maar dat heb ik niet zelf uitgeprobeerd.

Globen Stockholm

Praktisch

Hoe bereik je Quality Hotel Globe?

Als je naar een concert in de Globe Arena (of een van de omliggende zalen) gaat is een overnachting in Quality Hotel Globe zeker aan te raden. Wil je Stockholm zelf bezoeken dan ligt het hotel wel wat uit de weg. Er is een metro op 5 minuutjes stappen (halte: Globen) die je in een kwartiertje naar het centrum brengt.

Adres: Arenaslingan 7, Johanneshov – Stockholm

Tip: hier vind je de beste prijs voor Quality Hotel Globe!

In de buurt

Vlakbij is een shopping center en je kan ook de SkyView nemen voor een uitzonderlijk zicht op Stockholm maar eerlijk, verder valt er in deze buurt niet veel te beleven. Wat verderop heb je Skogskyrkogården.

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Quality Hotel Globe Stockholm

Affiliate