Het goede leven, op het terrasje van Barabicu in Göteborg

Barabicu Göteborg

Göteborg is voor veel reizigers de stad waar de ferry toekomt en van waar ze hun reis door Zweden beginnen. Neem je de boot Kiel-Göteborg dan kan ik alleen maar aanraden om ook een paar dagen Göteborg aan je reis in Zweden te koppelen. Het is een gezellige stad met toffe plekjes. Barabicu is er zo eentje van. Het ligt bovendien niet zo ver van de terminal van Stena Line.

Barabicu Göteborg - terrasje

Het was vooral het zonnige terras met zicht op het water dat me naar Barabicu lokte. Het leek me een plekje met veel sfeer en dat werd binnen enkel bevestigd. Aan de drukte wat later op de avond te zien, is dit een favoriete plek voor veel locals om na het werk samen te komen.

Op de kaart bij Barabicu

Menukaart Barabicu

Op de kaart vind je vooral Pan-Amerikaanse grillgerechten (zowel seafood als vlees, en ook aan de vegetariërs is gedacht) en ook hun cocktails zijn top.

Persoonlijk vond ik de porties eerder aan de kleine kant maar het eten was wel subliem lekker.

Aperitief Barabicu

Praktisch

Hoe bereik je Barabicu?

Barabicu ligt aan de rand van de oude stad, bij de ‘viskerk‘ en je wandelt er dus gemakkelijk naartoe. Ik ging er eten na een middagje wandelen in de Haga-wijk en genoot er van de avondzon op het terras.

De dichtstbijzijnde halte voor het openbaar vervoer is: Järntorget.

Adres: Rosenlundsgatan 4, Göteborg

Openingstijden

Barabicu is van maandag tot woensdag open van 11u30 tot middernacht. Op donderdag en vrijdag blijven ze een uurtje langer open tot 1u. Op zaterdag zijn ze open van 16u tot 01u.

Check de recente info op hun website.

In de buurt

Pin for later

Barabicu in Göteborg