Muggen in Zweden

Posted in Praktische info by
muggen zweden

Komt het bekend voor? Je bent ’s avonds op reis gezellig aan het genieten van de buitenlucht. Ee leuk gesprek, je neemt een nipje van je favoriete drankje… Niets kan deze avond nog verpesten. Totdat… zzzzz… En heel de sfeer om zeep! Nee, ik ben echt geen fan van muggen! Maar hoe zit het nu met de muggen in Zweden?

Waar zitten de muggen?

Een belangrijke factor is de plaats waar je vertoeft. Muggen zitten graag bij stilstaand water, zoals meren. Hun tweede favoriete plekjes zijn schaduwrijke gebieden, zoals bijvoorbeeld het bos. Aan zee, met een fris briesje of in de zon is de kans op muggen kleiner. In de streken aan de Zweedse kust heb je dus meestal minder last. In het binnenland en dan vooral in het noorden, vliegen de meeste muggen rond. 

Het muggenseizoen in Zweden loopt grofweg van juni tot augustus, afhankelijk van de temperatuur. Toen ik met Inlandsbanan door Lapland reisde (in juni) was ik helemaal op de muggen voorbereid maar ik heb toen geen enkele mug gezien! En geloof me, als er muggen zijn, weten ze me te vinden!

Muggenbeten vermijden

Hoe kan je aan de steken van een mug ontsnappen? Ik heb al van alles uitgeprobeerd. Een ventilator zou de muggen op afstand houden. Ze houden niet van de luchtbewegingen.
Of je kan de barbecue aansteken. Muggen worden afgeschrikt door de rook. Zeker als je rozemarijn op het vuur gooit, verdwijnen de muggen meteen. Dat lijkt me een tip die zeker het proberen waard is als je tijdens je kampeertrip in Zweden last hebt van de muggen.

Smeer je jezelf liever niet in met DEET, dan kan je zorgen voor een lange broek, lange mouwen en gesloten schoenen. Hier deel ik nog meer anti-muggentips.

En als je nu toch gestoken bent? 

De jeuk van muggen is bijna even vervelend als het gezoem van de muggen. Zelf grijp ik dan eerst naar de anti-jeuk zalfjes van de apotheek. In Malmö sloeg ik een voorraadje in bij apoteket Lejonet, een authentieke luxueuze apotheek.

Helpen die anti-jeukzalfjes niet, dan biedt de Bite Away redding.

Infographic

muggen in Zweden

Pin for later

Praktische info: muggen in Zweden
10 juni 2020
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like

%d bloggers liken dit: