Van de luchthaven naar Stockholm: Flygbussarna

Flyggbussarna

Of je nu op Arlanda, Bromma of Skavsta (de 3 luchthavens van Stockholm) vliegt, de makkelijkste en betaalbaarste manier om van de luchthaven in het centrum van Stockholm te geraken is met de luchthavenbussen of Flygbussarna.

Download de app van Flygbussarna en koop je tickets op voorhand. Dit is de goedkoopste optie. Je kan dan gewoon de bus opstappen en de app aan de chauffeur tonen of zelf scannen aan het automaat in de bus. Zowel aan de luchthaven als in het station vind je ook een betaalterminal waar de instructies, net als in de app zowel in het Zweeds als Engels is.

Flyggbussarna

Betalen kan enkel met de kaart, zoals op wel meer plaatsen in Zweden. Tickets bij de chauffeur aankopen is sowieso niet mogelijk. Mijn ervaring is wel dat de chauffeurs aan Bromma niet altijd even vloeiend Engels (willen) spreken. Op Bromma komen vooral binnenlandse vluchten toe.

De bussen rijden op geregelde tijdstippen en aan boord kan je op informatieschermen volgen wat de volgende halte is en wat de verwachte aankomsttijd is. De chauffeur houdt je ook op de hoogte. In de bus is het verplicht een gordel te dragen. Er is ook wifi aan boord maar persoonlijk hou ik het op 4G omdat dit toch net wat vlotter gaat. Ik vind Flygbussarna de ideale manier om van luchthaven naar centrum Stockholm te reizen.

Van Bromma naar Stockholm Centralen

In Bromma zijn ze volop de luchthaven en de omgeving aan het vernieuwen. Bromma is een kleine luchthaven en je kan er niet verdwalen. Volg het bordje naar ‘Utgång’ en ziet al snel de halte van Flygbussarna, op wandelafstand van de aankomsthal. In amper 20 minuten sta je aan het centraal station van Stockholm.

Flyggbussarna

Van Arlanda naar het centrum van Stockholm

In dit apart artikel vind je alle opties om van Arlanda, de grootste luchthaven van Stockholm naar het centrum van de stad te geraken maar ook hier zijn de Flygbussarna aan te raden. Het is niet de snelste optie maar qua prijs valt het wel mee.

In Arlanda moet je wel even wat beter kijken welke bus je precies moet nemen. Meestal staat er een steward aan de bussenhaltes die je met plezier verder zullen helpen.

Van Skavsta naar Stockholm

Low-cost maatschappij Ryanair vloog vroeger op Skavsta, zo’n 100 km ten zuiden van Stockholm. De Flygbussarna doet er ruim anderhalf uur over.

Van Stockholm Centralen naar de luchthaven

Ook naar luchthavens van Stockholm kan je makkelijk met Flygbussarna. Je vindt de busterminal in het centraal station. Het is de bedoeling dat je binnen blijft wachten. Pas als de bus er is, gaan de deuren open. Het is een dubbele deur en de tweede deur gaat pas open als de eerste deur zich achter je gesloten heeft.

Wie naar Bromma moet, moet slechts 1u op voorhand aanwezig zijn. Voor een vlucht om 20u durf ik de bus van 18u40 nemen. Het risico dat we vast komen te staan in het verkeer en ik mijn vlucht mis, neem ik er dan maar bij. Nu is het wel zo dat ik al regelmatig vertraging had en de vlucht een half uur of zelfs pas een uur later vertrok.

Wie via de Kungsgatan naar de busterminal gaat, ziet op onderstaande foto waar je moet zijn. Maar het is dus de bedoeling dat je via binnen gaat.

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

2 gedachten over “Van de luchthaven naar Stockholm: Flygbussarna

Reacties zijn gesloten.