Pavlova met rode vruchten – midzomerinspiratie

Posted in Zweedse receptjes by

Voor midzomer wou ik een heerlijke zomerse taart bakken met veel rode vruchten. Ik zocht inspiratie in het Zweedse kookboek ‘Sju Sorters Kakor’ en creëerde een eigen versie van hun Pavlova-recept. Ziehier mijn Pavlova met rode vruchten.

Maräng

Net als vele Zweden, ben ik grote fan van meringue of maräng. Als kind mocht ik, als we na school brood haalden bij de bakker, wel eens een ‘schuimpje‘ kiezen. De bodem van een Pavlova is een meringuebodem dus het zal je niet verwonderen dat een Pavlova een van mijn favoriete taarten is!

Benodigdheden Pavlova met rode vruchten

Benodigdheden pavlova
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • 150 gram zeer fijne witte suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel maïsmeel
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram witte suiker
  • Rode vruchten naar believen: blauwe besjes, jeneverbesjes, frambozen, aardbeien,…

Recept meringuebodem

Neem een roestvrij stalen mengkom (zoals van Kitchen Aid) en zorg ervoor dat deze zeer goed ontvet is. Je kan eventueel eens met een gehalveerde citroen erover gaan.

Bereiding meringue

Doe de eiwitten erin en klop luchtig met de garde op de hoogste stand. Doe er lepel per lepel de fijne witte suiker bij. De volgende lepel mag er pas bij als je ziet dat alles goed opgenomen is.

Bereiding meringue

Verminder de stand tot de middelste snelheid en doe er weer lepel per lepel het poedersuiker bij. Als laatste voeg ik er ook de lepel maïsmeel aan toe.

Doe het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Strijk het in een cirkel uit.

Meringue

Zet dit in de oven op 100°C. Zet de oven na een uurtje uit en laat de meringue erin staan tot de oven volledig afgekoeld is (en liefst zelfs nog wat langer).

Haal de bodem voor de pavlova pas van het bakpapier als alles volledig afgekoeld is. In het midden mag de meringue nog wat vochtig zijn.

Voor de afwerking

Klop de slagroom op met een beetje suiker en spuit dit op de bodem. Werk af met de rode vruchten.

Pavlova met rode vruchten

Variaties op deze pavlova zijn mogelijk met vijgen, aardbeien,…

Pin for later

Recept voor midzomer: pavlova met rode vruchten
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like

%d bloggers liken dit: