Diner bij Köksbaren in Umeå

Köksbaren Umeå

Tijdens de persreis naar Umeå in februari 2020 mochten we op Valentijn aanschuiven bij Köksbaren. Deze gastrobar ligt vlakbij het station van Umea en was vroeger een nachtclub. Daar is niets meer van te merken want de zaak werd helemaal omgebouwd en alles is er nu Zweeds design. Niet zomaar Zweeds design, de eigenaar lette er ook op dat het design ook echt in Zweden geproduceerd werd.

We hadden geluk dat we, net op 14 februari, hier terecht konden. Köksbaren is namelijk een heel populair restaurant! Er stonden op Valentijn maar liefst 138 mensen op de wachtlijst!

Op de menukaart bij Köksbaren

De seizoenen bepalen de menukaart en de chef werkt enkel met de beste producten.

Onderstaande foto’s doen het lekkere eten eigenlijk oneer aan. Als voorgerecht hadden we een Skagen-wafel, met zure room, ‘lojrom’ of visseneitjes en kruiden. Vervolgens was er een visgerechtje. De vis was perfect klaargemaakt en perfect gekruid. Het dessert was ook al een toppertje met Åkerbär (een soort framboos die zeer moeilijk te vinden is). Verder was er ook Västerbottenkaas, hernö gin en Brännland iscider.

Köksbaren praktisch

Openingstijden

Het restaurant is van dinsdag tot zaterdag geopend van 17u tot 23u. Reserveren is aan te raden, hoewel je er soms ook aan de grote tafel kan aanschuiven zonder reservatie.

Hoe bereik je Köksbaren?

Köksbaren ligt vlakbij het station van Umeå.

Adres: Rådhusesplanaden 17, Umeå

In de buurt

Pin for later

Dit adresje bewaren voor later? Pin deze foto op Pinterest!

Met dank aan Visit Umeå