Granö Beckasin, overnachten in een Bird’s Nest

Birds Nest Granö Beckasin

Op zo’n 70 km van Umeå vind je het natuurparadijs van Granö Beckasin. Dit domein is gelegen aan de Umeälven. Hier slaap je hoog tussen de bomen in een zogenaamd Bird’s Nest. Ook voor avonturiers is Granö Beckasin de perfecte uitvalsbasis.

Granö

Granö ligt net ten zuiden van Zweeds Lapland of net in het zuiden van Zweeds Lapland, afhankelijk van welke definitie van Lapland je hanteert. Het ligt zo’n 700 km boven Stockholm.

Granö

In februari 2020 was dit de bestemming van een persreis in Västerbotten en meer specifiek de omgeving van Umeå. Na het ontdekken van Umeå en het schaatsen op Tavelsjön stonden leuke winteravonturen in Granö Beckasin op het programma. Genieten!

Overnachten tussen de bomen

De nachten bracht ik door in een Bird’s Nest metershoog tussen de bomen. Een fantastisch zicht en alle luxe die je kan wensen. Door het deels glazen dak slaap je onder de sterrenhemel. Als het ten minste niet bewolkt is. Je hebt je eigen badkamer en er is in de Bird’s Nest ook een kitchenette geïnstalleerd.

Bird's Nest - Granö Beckasin

Voor het ontbijt moet je niet naar beneden. Dat wordt aan je deur geleverd in een picknickmand. De avond ervoor kan je een formulier invullen om aan te geven wat je voor ontbijt wil. Van verwennerij gesproken!

Bird's Nest - Granö Beckasin

Nog meer verwennerij: er is een sauna en een hottub die je privé kan gebruiken. Na de sauna moest ik uiteraard even in de sneeuw gaan rollen! Ik keek voor de sauna al uit naar de sensatie van net na het rollen in de sneeuw.

Na de sauna rollen in de sneeuw en nagenieten in de hottub.

Hier wil ik zeker nog eens terugkomen. Minstens 2 keer zelfs! Een keertje in de zomer om de omgeving op zijn groenst te ontdekken en nog een keertje in de winter maar dan met noorderlicht!

Zonsopgang vanuit Bird's Nest - Granö Beckasin

Naast de Bird’s Nest kan je hier ook overnachten in het ecohotel, een bungalow of cabin of op de camping. Kleine tip als je voor de Bird’s Nest gaat: probeer je bagage te beperken of pak eventueel een aparte tas is voor je overnachting(en) in de boomhut.

Boek je verblijf hier

Zicht op Granö vanop de brug naar Granö Beckasin

Winterse avonturen

Met de hondenslee

Een beetje verder langs de andere kant van de weg is het vertrekpunt voor de talrijke winteravonturen die je in Granö Beckasin kan beleven. Wij gingen rijden met een sneeuwscooter, mochten zelf een huskyslee besturen en gingen ijsvissen. Je kan er ook langlaufen, wandelen en sneeuwschoenwandelen. Warme winteroverals en warme winterlaarzen krijg je ter plekke.

In de zomer kan je er op elandensafari, kanovaren, wandelen en zo veel meer.

Je kan de activiteiten best op voorhand boeken, dan ben je zeker dat er plek is.

Fika in de sneeuw

Restaurant

Het restaurant van Granö Beckasin

Granö Beckasin beschikt ook over een eigen restaurant waar je ’s middags en ’s avonds kan aanschuiven. Ze serveren verse maaltijden met lokale producten. Ook aan de vegetariërs is gedacht. Reserveren is aan te raden want ook bij locals is het restaurant erg populair.

Beckasin, het vogeltje waarin dit resort zijn naam te danken heeft.

Podcast The Swedest Thing

Luister zeker ook naar de podcastaflevering over het Noorden van Zweden! De shownotes van deze aflevering vind je hier.

P.S. Beluister alle afleveringen van The Swedest Thing!

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Granö Beckasin

Affiliate

Met dank aan Visit Umeå en Granö Beckasin