Met de sneeuwscooter door Västerbotten

Tussenstop met de sneeuwscooter in Västerbotten

Een paar jaar geleden reed ik al met de sneeuwscooter door Åre en omgeving. Ik schreef er toen uitgebreid over (of je een rijbewijs nodig hebt om met een sneeuwscooter te rijden, wat je best kan aantrekken qua kledij, hoe het is om met een sneeuwscooter te rijden,…). Dergelijke praktische info vind je dus ook daar. Vandaag wil ik jullie wat foto’s tonen van een sneeuwscootertochtje bij Granö Beckasin.

Je kan bij Granö Beckasin niet alleen heerlijk overnachten in een Bird’s Nest, het is ook het vertrekpunt voor heel wat winterse avonturen. Deze keer stond een sneeuwscootertocht op het programma. We kregen warme overals, warme winterlaarzen en extra warme wanten. Daarna kregen we de nodige uitleg over de sneeuwscooters.

Uitleg over de sneeuwscooter

Sneeuwscooters

Sneeuwscooters zijn niet echt iets voor mij. Dat wist ik van de vorige keer. Ik liet het stuur graag over aan mijn compagnon van tijdens deze persreis naar Umeå (februari 2020). De vorige keer voelde ik me best op mijn gemak achterop maar deze keer zat ik de hele tijd met dichtgeknepen billen.

Onderweg met de sneeuwscooter

Was het de spanning, het bochtenwerk of een combinatie, ik weet het niet maar ik voelde me al snel misselijk worden. Toen we onderweg even stopten om te ijsvissen en daarna naar de andere kant van het meer doorreden voor een gezellige fika, was ik vooral opgelucht. Het duurde even voor ik weer kon ontspannen. De omgeving was adembenemend mooi! Het was het dus waard, hihi.

IJsvissen

IJsvissen Granö Beckasin

IJsvissen had ik in Finland al gedaan. Toen had niemand van onze groep wat gevangen. Deze keer hadden we meer geluk. We maakten een paar gaatjes in het ijs en hengelden erop los. Lees hier meer over ijsvissen in Zweden.

Vis gevangen bij ijsvissen

Fika

Gelukkig was er ook een fika voorzien met broodjes en koffie want eerlijk, van onze visvangst zouden we niet kunnen overleven. Daar moeten we nog wat op oefenen!

Fika in de sneeuw

Dit zijn echt de gezelligste momenten van Scandinavië in de winter: een vuurtje in een sneeuwlandschap en dan iets lekkers eten en opwarmen bij koffie of thee.

Praktische info: met de sneeuwscooter door Västerbotten

Je kan bij Granö Beckasin kiezen tussen een kennismakingstocht van 2 uur of een tour van een halve dag (wat wij deden) met een stop om te ijsvissen en koffie met een broodje te eten. Andere opties zijn een avondtour met mogelijkheid tot het zien van het noorderlicht of een volledige dag met de sneeuwscooter met middagmaal en ijsvissen. Prijzen via de website.

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Met de sneeuwscooter door Västerbotten, vanuit Granö Beckasin

Met dank aan Visit Umeå