Review: Grand Hotel Lapland

Grand Hotel Lapland Gällivare

Toen ik vorige zomer met de Inlandsbanan naar Zweeds Lapland reisde, bleef ik tussen het wildkamperen ook een nachtje overnachten in Grand Hotel Lapland. Dit hotel ligt vlakbij het station van Gällivare. Het hotel beschikt over wellnessfaciliteiten met zicht op het Dundret-gebergte.

Ik logeerde er dus in de zomer en genoot van een groen en (soms ook) zonnig Lapland. Ook in de winter is Gällivare een populaire plek. Op de top van de vlakbijgelegen Dundret lag ook tijdens de zomer nog sneeuw. Tijdens de wintermaanden verandert de streek rond Dundret in een populair skigebied waar je ook aan nacht-skiën kan doen. Staat skiën ten noorden van de poolcirkel op je bucket list, dan moet je dus hierheen!

Meer over skiën in Zweden vind je hier.

Hotel meets local

In een klein stadje in Lapland zijn niet zoveel voorzieningen. Het is dus goed gezien om een aantal faciliteiten in het hotel te integreren waar ook de buurtbewoners gretig gebruik van maken. Zo is er in het hotel ook een bowlingbaan. Het hotel biedt speciale tarieven voor hun gasten.

In het café/restaurant van het hotel houdt de plaatselijke breiclub regelmatig een samenkomst. Ik vond het heerlijk om te luistervinken terwijl ik mijn quiche een tafeltje verder zat op te eten.

Wellness en rooftop Skybar bij Grand Hotel Lapland

Grand Hotel Lapland Gällivare

De rooftop van Grand Hotel Lapland biedt fantastisch zicht op Dundret. Tijdens de zomermaanden kan je hier terecht op het rooftop terras, een verwarmd en overdekt zwembad en een jacuzzi in openlucht. Binnen is er ook een sauna (apart voor vrouwen en mannen, er is ook een gemengde sauna) met een relaxruimte en een ruime gym.

Tijdens de zomermaanden wordt het niet tot amper donker in Gällivare. De rooftop is een prima plek om de middernachtzon te spotten. Helaas was het bewolkt toen ik er was. Ik vermoed dat Gällivare zelf te veel verlicht is om er in de wintermaanden het noorderlicht te kunnen spotten maar als je even buiten het stadje gaat wandelen maak je wellicht meer kans.

Tip –  In de omgeving: Gällivare ligt op amper 80 km van Kiruna, het mijndorpje dat de komende jaren zo’n 4 km opgeschoven wordt. Ook het wereldberoemde ijshotel ligt vlakbij.

Praktisch

Hoe bereik je Grand Hotel Lapland? 

Het hotel ligt vlak aan het station van Gällivare. Kom je met de trein, kan je dus niet missen. Je kan je treinreis makkelijk via Omio boeken. Ben je met de wagen, dan kan je op de site van het hotel parkeren.

Adres: Lasarettsgatan 1, Gällivare

Boek je kamer

Boeken bij Grand Hotel Lapland? Hier vind je de beste prijs! 

Andere hotels in de buurt

Booking.com

In de buurt

  • Gällivare Museum
  • Dundret
  • Vassaraträsket

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Grand hotel Lapland Gällivare

Affiliate