Hemels diner met zicht over Stockholm: Himlen

Skybar & restaurant Himlen op Södermalm biedt een prachtig zicht over Stockholm. De toren is een opvallende baken in het midden van Södermalm en heeft bijna rondom rond ramen die uitkijken op de Zweedse hoofdstad. ’s Middags kan je er lunchen, ’s avonds dineren en nog later op de avond kan je er terecht voor cocktails.

Skybar Restaurant Himlen Stockholm (5)

Hemels zicht op Stockholm

Himlen (de hemel, in het Zweeds) maakt zijn naam waar. Van zodra je de lift op de 25ste verdieping uitstapt, heb je een bijna 360° zicht op Stockholm. Het is dan nog een verdiepje hoger met de trap om bij Himlen te arriveren. Het gebouw wordt door de Stockholmers ook wel Skrapan (kort voor wolkenkrabber) genoemd.

Skybar Restaurant Himlen Stockholm (2)

Hoewel het gebouw er al sinds 1959 staat, zijn de twee bovenste verdiepingen er pas in 2007 bijgekomen. Het was vroeger het gebouw waar de belastingsdienst zat. Het restaurant bevindt zich op 104 meter hoogte en mag zich daardoor een van de restaurants met het beste views van Stockholm noemen. En mogelijks het enige met 360° zicht.

Skybar Restaurant Himlen Stockholm (4)

Voor foodies

Himlen in Stockholm is toegankelijk voor iedereen. Wie het graag wat verfijnder wil, met bijpassende wijnen enz. neemt plaats in het Matsal-gedeelte. Mag het wat meer casual, dan kan je in de Lounge terecht. Vanaf 15u schakelen ze over op een andere kaart. Ik at er een geroosterde bloemkool, een van hun vegetarische gerechten. De kaart wisselt ook regelmatig en is seizoensgebonden.

Skybar Restaurant Himlen Stockholm (1)

Praktisch

Je vindt Himlen vlakbij Medborgarplatsen, een pleintje aan de Götgatan. Beneden is er een shopping mall en het is even zoeken naar de juiste lift. Er staat een discreet bordje dat je de juiste weg toont. Hierdoor is het een adresje waar je niet spontaan even zal binnenspringen. Het restaurant moet je echt wel getipt zijn. Himlen is elke dag open, behalve op zondag.

Skybar Restaurant Himlen Stockholm (3)

2 gedachten over “Hemels diner met zicht over Stockholm: Himlen

  1. Kaknästornet is helaas niet langer toegankelijk voor het publiek. De kans is klein dat dit in de toekomst terug verandert.

Reacties zijn gesloten.